Завоювахме шампионската титла по футзал в Белград

петък, 25 октомври 2013 9:48

Нашият отбор по футзал завоюва шампионската титла на осмото издание на  "Белградски международни игри" 2013 г. Нашите момчета заминаха за Сърбия със самочувствието на шампион от шестото издание на турнира през 2011 г., като амбициите им отново бяха за отлично представяне.

Жребият отреди в групата да се изправим срещу отборите от Икономическия университет в Алжир, университета в Триест, Италия и Колежа по икономика и бизнес, Сърбия. След три победи в групата – с 10:1 над Алжир, 3:0 над Италия и 2:1 в много оспорван двубой срещу Сърбия, нашите спортисти заеха първото място в групата и се класираха директно на полуфинал. Там ги очакваше много силният тим на факултета по спорт и физическо възпитание на Черна гора. Мачът с тях бе решен 3:2 за УНСС след изпълнение на дузпи.

Нашите шампиони

В другия полуфинал се изправиха отборите на Сърбия и много силния тим на Техническия университет в Будапеща, Унгария. И този мач бе решен след дузпи - 3:2 за унгарците (2:2 в редовното време). Така във финалния двубой се срещнаха тимовете на УНСС и Техническия университет в Будапеща.

Мачът не започна много добре за нас, като цялото първо полувреме премина под диктовката на унгарците. През втората част обаче отборът ни излезе преобразен и с нова тактика, а Станислав Стаменов намали резултата. Малко преди края на срещата момчетата ни нанесоха втория си удар и реализираха за 2:2. Това принуди испанският треньор на университета от Будапеща да използва пети полеви състезател, с цел да спечели мача, но това му изигра лоша шега. При поредната атака на унгарците топката бе уловена от вратаря ни Иво Стойнев, който с удар от своето наказателно поле успя да отбележи във вратата на противника.

Така отборът ни записа огромен успех и успя да стане шампион в международен турнир с много класни отбори! Стремежите ни не спират дотук, тъй като още тази седмица ще се играе първият мач на отбора ни в държавното първенство по футзал, където амбициите за класиране са също така високи.

Галерия снимки от Завоювахме шампионската титла по футзал в Белград  ...