„На добър час!“ на Международния научно-образователен център

петък, 25 октомври 2013 9:15

Министрите на образованието и науката проф. Анелия Клисарова и на инвестиционното проектиране проф. Иван Данов откриха Международния научно-образователен център – съвместен проект на Университета за национално и световно стопанство и Центъра за европейски университетски проучвания (ЦЕУП) – Виена. Това е първата стъпка в осъществяването на договора между двете институции. Домакин на събитието беше Българският културен институт „Дом Витгенщайн“ в австрийската столица. 

Дом Витгенщайн“

Идеята за центъра се роди след задълбочени разговори, обмен на мисли и опит с нашия партньор. Целта ни е да създадем нови възможности за обучение и изследвания. От днес прекрасната сграда на нашия културен център ще бъде вече и дом на науката, подчерта в словото си ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев. Това е нашият достоен академичен отговор на предизвикателствата, на все по-високите изисквания към качеството на съвременното висше образование и наука. Убеден съм в успеха на този проект, чрез който УНСС излиза на европейския образователен пазар и който ще покаже огромния академичен потенциал на нашия университет, заяви ректорът. 

 Ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев (първият отляво надясно на втория ред), д-р Мартин Щигер – отдясно на ректора. Отляво надясно на първия ред: проф. Иван Данов, проф. Анелия Клисарова,проф. Клаус Запотоцки, Н.Пр. Елена Шекерлетова, посланик на България в Австрия, Габриеле Хосек, министър на жените и държавната служба на Австрия, Антон принц Собиески цу Шварценберг, вицепрезидент на ЦЕУП

В словото си Проф. д.ик.н. Стати Статев акцентира върху политиката на нашия университет да се увеличава броят на бакалавърските, магистърските и докторските програми на английски език и да се работи по изпълнението на стратегията на УНСС за развитие на продължаващото образование до 2020 г. 

Ректорът разговаря с участници и гости на събитието

УНСС и ЦЕУП ще работят по съвместни образователни и научноизследователски проекти, ще си сътрудничат в обучението през целия живот, образователния франчайз и териториално изнесеното обучение. 

Проф. д.ик.н. Стати Статев разговаря с министъра на образованието и науката проф. Анелия Клисарова (вляво от него) и с федералния министър на жените и държавната служба на Австрия Габриеле Хосек

Приемът на студенти ще бъде в съответствие с Болонската декларация за мобилност и изискванията на нашия университет, а обучението ще се провежда от преподаватели на УНСС и ЦЕУП.

„На добър час!“ на новия център пожелаха проф. Клисарова и проф. Данов, австрийският федерален министър на жените и държавната служба Габриеле Хосек, ръководителите на нашия партньор ЦЕУП и др.

 В залата на Българския културен център по време на тържественото откриване на центъра.

 

 

                

Галерия снимки от „На добър час!“ на Международния научно-образователен център ...