Среща на Европейската мрежа по фасилити мениджмънт

вторник, 22 октомври 2013 14:11

Нашият университет и катедра „Недвижима собственост“ бяха домакини на срещата на Европейската мрежа по фасилити мениджмънт. Във форума участваха повече от 20 индивидуални и колективни членове на мрежата, включително представители на Българската фасилити мениджмънт асоциация.

В Института по интелектуална собственост и лидерство се проведоха заседания и дискусии, в които участваха представители на престижни европейски университети от Австрия, Англия, Холандия, Дания, Норвегия, Франция, Румъния, Германия и други страни.

Участниците бяха приветствани от проф. д-р Борислав Борисов, почетен ректор на УНСС и директор на Института по интелектуална собственост и лидерство. Приветствие от името на ректора на университета проф. д.ик.н. Стати Статев поднесе заместник-ректорът по научноизследователската дейност проф. д-р Валентин Гоев.

Отдясно наляво: проф. д-р Борислав Борисов, проф. д-р Йорданка Йовкова, декан на Бизнес факултета и ръководител на катедра „Недвижима собственост“, и проф. д-р Валентин Гоев

Акцентите на събитието бяха поставени върху образованието, изследванията и добрите практики в областта на фасилити мениджмънта като ново теоретично и бизнес направление, насочено към интегриране на хората, бизнес процесите и пространствата чрез предоставяне на комунални и други услуги, свързани с функционирането на недвижимата собственост с цел повишаване на ефективността.

Участниците приеха УНСС за колективен член на фасилити мениджмънт мрежата и приветстваха инициативата на университета и на катедра „Недвижима собственост“ за разкриване на магистърска програма по Фасилити мениджмънт.

Галерия снимки от Среща на Европейската мрежа по фасилити мениджмънт ...