Посланикът на мира Юджи Мията се срещна със студенти

понеделник, 14 октомври 2013 10:41

Световноизвестният Юджи Мията разказа своята вълнуваща история пред студентите от университета на среща, организирана от Клуба на социолога.

31-годишният японец не е непознат на българската публика. През есента на 2011 г. той пристигна в България, след като беше изминал пеш 9000 км от Китай до Лондон, върна се отново през май м.г., а сега отново е в София заради новата си инициатива - Седмицата на мира. Като посланик на мира той е бил в 17 страни, посадил e над 4000 дървета, посетил е над 700 училища и над 200 сиропиталища, помагайки на бедните хора.

Посланикът на мира Юджи Мията

Всеки от вас има възможност да променя света, обърна се към студентите Юджи Мията. Той разкри къде се е зародила идеята и защо се занимава с доброволческа дейност вече 6 години. Младият посланик на мира посочи част от причините за неговата инициатива: глобалното затопляне, замърсяването на природата и войните и призова заедно да търсим възможности за тяхното преодоляване.

В зала „Факултетна“

Юджи Мията разказа и за своя учител Пол Колман, който от 20 години е посланик на мира към ООН. "Когато узнах за дейността му, видях в него нещо като пътеводна светлина и исках да го следвам. Тогава реших да посветя времето и живота си за създаването на по-красив и по-мирен свят", допълва младият японец.

„Ако имате мечта, не се отказвайте от нея. Запазете надеждата си. Вие ще бъдете пример за идващото поколение!“, призова студентите Мията.

Галерия снимки от Посланикът на мира Юджи Мията се срещна със студенти ...