Студенти от Юридическия факултет направиха дарение на университетската библиотека

сряда, 25 септември 2013 14:57

Шейсет и осем тома правна литература дариха на университетската библиотека студентите-юристи от випуск 2013. „Впечатлен съм от нашите млади възпитаници и доброжелателния им акт“, изтъкна ректорът на УНСС проф. д.ик. н. Стати Статев. На официалното връчване на дарението присъстваха и заместник-ректорите, деканите на осемте университетски факултета, Станка Ценова, директор на „Университетска библиотека и централен архив“, Антоан Шотаров, председател на Студентския съвет, Стефан Радев, председател на Алумни клуба на завършилите Юридическия факултет, студенти.

Отдясно наляво: Проф. д.ик.н. Стати Статев, Станка Ценова, заместник-ректорите проф. д-р Веселка Павлова и проф. д-р Валентин Гоев

Ректорът оцени хуманния жест на дарителството не само с неговите 68 тома юридическа литература, а и с „дълбочината на това, което остава в душата на тези млади хора – тяхната Алма матер“. С жеста си те показват, че ще носят и занапред своя университет и факултет в сърцата си, изтъкна проф. д.ик.н. Стати Статев. Той връчи специално свидетелство на студентите от випуск 2013 на Юридическия факултет, с което УНСС им благодари за направеното дарение в университетската библиотека.

Ректорът връчва свидетелството за дарение на представителката на випуска Десислава Василева

От името на випуска на Юридическия факултет студентката Десислава Василева благодари на преподавателите, въвели ги през четирите учебни години в правната наука. Взехме пример от випуск 2011 на нашия факултет, който също направи дарение, акцентира тя върху приемствеността. Състудентката й Светослава Ангелова допълни, че дарението е дело на  всички техни колеги, завършващи Юридическия факултет.

Проф. д.ик.н. Стати Статев със студентите Десислава Василева и Светослава Ангелова (вляво)

Вярвам, че тези години в университета оставят най-добри чувства у вас, обърна се към своите студенти проф. д-р Христина Балабанова, декан на Юридическия факултет. Тя благодари на младите юристи и им пожела да бъдат все така съпричастни и човечни. Доц. д-р Живко Драганов от катедра „Частноправни науки“ допълни, че хуманният жест на завършилите вече семестриално студенти означава, че университетът им е дал не само знания, но ги е възпитал и в чувство за дълг и човеколюбие.

Част от дарението на студентите

 

Галерия снимки от Студенти от Юридическия факултет направиха дарение на университетската библиотек ...