Дипломира се третият випуск на съвместната магистърска програма „Европейски бизнес и финанси“

понеделник, 23 септември 2013 11:44

По признанието на партньорите от университета Нотингам трент нашите студенти са сред най-добрите, посочи ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев при връчването на дипломите на третия випуск на съвместната програма „Европейски бизнес и финанси“. Осемнадесет наши студенти вече са магистри на  УНСС и на британския университет.

На официалната церемония в зала „Тържествена“ присъстваха и проф. д-р Веселка Павлова, заместник-ректор по обучението в ОКС „магистър“ и дистанционно обучение, и проф. д.ик.н. Валентин Кисимов, заместник-ректор по електронизацията. Съвместната магистърска програма започна през януари 2008 г., след като получи акредитация във Великобритания и България.

Магистрите от випуск 2013 на съвместната програма

Успехът ви е значим, защото за тези години израснахте в социално и научно отношение, изтъкна пред абсолвентите Проф. д.ик.н. Стати Статев. Ректорът окачестви съвместната магистърска програма „Европейски бизнес и финанси“ като единствена по рода си у нас.

УНСС е водещ университет в България, подчерта още проф. д.ик.н. Статев. Бъдете горди с успехите си! Вие завършвате първия етап от своето духовно усъвършенстване и не бива да спирате дотук, независимо от образователната степен, която придобивате. Не забравяйте и времето, което сте прекарали в УНСС, във вашия университет. Защото той е емблематичен и ще продължим да пазим името му като лидер в националното висше образование. На добър път!

Ректорът приветства абсолвентите

Проф. д.ик.н. Стати Статаев и проф. д-р Веселка Павлова връчиха българските и британските дипломи „Master Degree in „European Business and Finance“.  Първи ги получиха отличничките на випуска Белослава Гуевска и Росица Ненчева, които бяха удостоени и със специални грамоти.

Проф. Статев и проф. Павлова връчват дипломите на магистрите

В приветствието си абсолвентката Белослава Гуевска благодари на преподавателите от УНСС за наученото и постигнатото. Преди две години, когато започвахме магистърската програма, не знаехме какви са трудностите и предизвикателствата, особено тези, с които се срещнахме в Нотингам трент, направи равносметка тя. Резултатът е, че видяхме себе си и Европа в по-ярка светлина, а многото професионални знания сега ще ни помогнат по пътя напред. Всеки от нас днес държи в ръцете си един важен билет за пътуване в живота, каза развълнуваната Белослава.

Отличничката Белослава Гуевска

Завършилите "Европейски бизнес и финанси" са търсени като специалисти и експерти в сферата на националния и международния бизнес, големите корпорации, институциите на централната и местната власт.

Снимка на магистрите  с ръководството на университета

 

Галерия снимки от Дипломира се третият випуск на съвместната магистърска програма „Европейски бизн ...