Достойно представяне на нашия университет в шестото издание на Международния модел на ООН

понеделник, 09 септември 2013 12:37

Студентът Богдан Панайотов, ІІІ курс, МИО с преподаване на  английски език, достойно представи нашия университет в шестото издание на Mеждународния модел на ООН (SOFIMUN 2013) през август в София. Панайотов участва в Историческия съвет за сигурност (Historical Security Council). В това издание на SOFIMUN бе симулирана и дейността на Съвета за защита на гражданските права и Съвета за сигурност към ООН.

Студентът Богдан Панайотов

Според регламента участниците нямаха право да застъпват позицията на страната от която са и Богдан Панайотов представи политиката на Кралство Швеция. Историческият съвет за сигурност се фокусира върху въпроси от близкото минало, като темата в изданието на MUN бе апартейдът в Южна Африка. В рамките на седмица представителите на различните държави търсеха решение на проблема.

Нашият представител (вдясно) с колеги-студенти

Моделът на ООН, по-известен като MUN, е симулация на дейността на ООН. В нея участниците - студенти и млади професионалисти - поемат ролите на чуждестранни дипломати и обсъждат съвременните международни въпроси. Така те придобиват практически знания и опит за работата на ООН като цяло, както и за начина, по който се вземат решенията на международната политическа сцена.

Организатори на събитието са Програмата на ООН за развитие (ПРООН) и фондация SOFIMUN. Моделът на ООН е част от международна мрежа.

Участниците в шестото издание на Международния модел на ООН

Галерия снимки от Достойно представяне на нашия университет в шестото издание на Международния мод ...