Модерна система за кариерно развитие на преподавателския състав на УНСС

понеделник, 29 юли 2013 9:00

 

                                                                           

Университетът започна работата по проект BG051PO001-3.1.09-0024 "С лице към новите предизвикателства на времето: модерна система за кариерно развитие на преподавателския състав на Университета за национално и световно стопанство". Проектът се изпълнява в рамките на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансирана от Европейския социален фонд, с договарящ орган Министерството на образованието и науката.

Проектът има за цел разработването и внедряването на модерна система за кариерно развитие на преподавателите от висшето училище, в съответствие с изискванията на Закона за развитието на академичния състав в Република България. Целите са: създаване на  стратегически документ, отговарящ на политиката на УНСС за внедряване на система за кариерно израстване на преподавателите; внедряването на уеб-базирана система за кариерно развитие на преподавателите; усъвършенстване качеството на образователните услуги и научноизследователската дейност чрез разработване и внедряване на обучителна програма-инструментариум, осигуряваща съвременна квалификация на академичния състав на УНСС. С осъществяването на проекта ще бъдат повишени  компетенциите на преподавателския състав за използване на съвременни образователни технологии, чуждоезиковите компетенции, възможностите за прилагане на съвременни методологии за научни изследвания.

С изпълнението на проекта в УНСС ще бъде внедрена уеб-базирана система за кариерно развитие на преподавателския състав. Системата ще обхване целия академичен състав на висшето училище. В рамките на проекта ще започне и стартова обучителна програма за повишаване на квалификацията и компетентностите на преподавателския състав. Ще бъдат проведени общо 12 интензивни тематични курса. Предвижда се най-малко 220 преподаватели да завършат тази програма.

Екипът се ръководи от проф. д-р Валентин Гоев, заместник-ректор по НИД.

 

 

Галерия снимки от Модерна система за кариерно развитие на преподавателския състав на УНСС ...