Ректорът откри международен летен семинар по лидерство

понеделник, 22 юли 2013 14:59

Мисля, че нашият университет е точното място за провеждане на това събитие, защото е естествен генератор на лидери. С тези думи ректорът проф. д.ик.н. Стати Статев се обърна към участниците в “Leadership Summer School Sofia 2013” (LSS Sofia 2013), чийто домакин е УНСС. На откриването в голямата конферентна зала присъстваха проф. д-р Огнян Симеонов, първи зам.-ректор и зам.-ректор по обучението в ОКС „бакалавър“, проф. д.ик.н. Валентин Кисимов, зам.-ректор по електронизацията, Мая Тодорова, зам.-министър на младежта и спорта, президенти и представители на младежки организации, млади лидери – участници в семинара. Десетдневният трейнинг се провежда за шести пореден път и за първи път в София.

Отдясно наляво: Лилия Еленкова, президент на NYF – България, Мая Тодорова, проф. Стати Статев, Антоан Шотаров, проф. Огнян Симеонов, проф. Валентин Кисимов

Проф. Статев посочи, че много български премиери, сред които и сегашният, са завършили нашия университет. Това е доказателство, че УНСС създава лидери на нацията. Десет от 200 студенти доказват през годините, че могат да бъдат лидери.

Ректорът откри LSS Sofia 2013 и изрази убеденост, че семинарът ще допринесе за развитието на лидерските  умения на младите хора.

Проф. Статев поздравява участниците в летния семинар

Градивен диалог и успешно сътрудничество пожела на младите хора  от името на министъра на младежта и спорта нейният заместник Мая Тодорова.

Възможността за развиване на лидерски умения в предстоящото обучение е предизвикателство за всички, желаещи да надградят собствения си потенциал и потенциала на организациите, които представят, отбеляза в приветствието си Антоан Шотаров, председател на Студентския съвет на УНСС.

При откриването на летния семинар

Целта на LSS Sofia 2013 е да развие заложбите на младежки лидери от цял свят с помощта на екип от професионални обучители, да създаде мрежа от активни млади хора, които да обменят опит, да създават съвместни проекти на международно ниво. Очакваните резултати са да се стимулира участието на младежки и граждански формации в социални и граждански инициативи и политики на местно, регионално и национално ниво, да се разбудят талантите у всеки един участник и да открие нови посоки и пътища за реално участие и работа в актуални обществени проблеми.

Треньорите представиха едни от най-големите студентски и младежки европейски и световни организации като AEGEE, AIESEC, BEST, EESTEC, EFPSA, EMSA, EPSA, ESTIEM, IAAS, IEEE, IFMSA, KOMISP и др., както и участниците в групите си.

Откриването на събитието бе предавано на живо в интернет

Основен организатор на семинара е Асоциацията на обединените европейски студенти. Най-големият партньор в осъществяване на събитието е УНСС.

Галерия снимки от Ректорът откри международен летен семинар по лидерство ...