Денят на организациите в УНСС информира студентите

четвъртък, 06 октомври 2011 0:00

От студентите за студентите, бе ефективната двупосочна връзка, осъществена на срещата „Ден на организациите в УНСС". По инициатива на Студентския съвет в аула „Максима" се събраха членове и кандидат-членове на сдруженията на младите хора в университета.

Да осъществим взаимопомощ, да създадем предпоставки за сътрудничество, да представим студентската дейност и активност във висшето училище, обоснова целите на срещата Калоян Димитров, председател на Студентския съвет на УНСС, според когото форумът трябва да стане ежегоден. Смятаме за изключително важна информираността на младите колеги и затова организирахме тази среща, посочи лидерът на най-старата у нас студентска организация, която наскоро чества своята 20-годишнина.

Добър старт за информираността и ориентацията на студентите в младежките сдружения даде Станимир Стаменов, член на Сената на Студентския съвет, който открои визията, целите и наситения календар от събитие на организацията. „Първият председател на Студентския съвет бе Иван Искров, който сега е управител на БНБ", напомни той, проследявайки пътя от началото до обучителните семинари, публичните лекции, седемгодишните издания на конкурса „Мис и Мистър УНСС", благотворителната кампания „Аз помогнах. А ти?", младежките концерти и десетките други прояви на Студентския съвет.

За проектите и дейността на своите организации, предоставящи възможности на младите хора, говориха и Байчо Георгиев, президент на iYac Bulgaria, Даниел Найденов, член на Организацията за научно-практическо развитие на студентите (ОНПРС), Александър Иванов, председател на САИМО, Пенка Коркова, председател на AIESEC - УНСС, Румен Петров, председател на УС на „ЕГО ПОЛИТИКО", Валери Цветков, председател на „Клуба на социолога". Шефовете на университетските студентски организации уточниха не само възможностите за стаж и обучение в чужбина, участието в международни проекти и обучения, в културния обмен и националните форуми, но и начините всеки студент да се приобщи и стане член на „своето" сдружение.



Председателят на Студентския съвет Калоян Димитров представя участниците в срещата.
Доста студенти участваха в събитието, организаторите си пожелаха още по-голям интерес догодина.

Галерия снимки от Денят на организациите в УНСС информира студентите  ...