Стартира платената стажантска програма в УНСС

четвъртък, 11 юли 2013 12:52

Проектът „Студентски практики” се изпълнява в партньорство с МОН и е съфинансиран от Европейския социален фонд. Неговите цели са подобряване на качеството на образованието чрез предоставяне на възможности за придобиване на практически опит и усъвършенстване на практическите умения на студентите от УНСС в съответствие с потребностите на пазара на труда.

Кандидатстването, одобрението и отчитането на практиките/стажовете се осъществява в специално изградена за целта онлайн система (praktiki.mon.bg).

В рамките на проекта студентите преминават стажантска практика в реална работна среда за 240 работни часа. Успешно приключилите стажа получават сертификат, удостоверяващ завършването на практическия курс на обучение и стипендия в размер на 480 лв.

120 са сключените договори за стаж за по-малко от месец след стартирането на проект BG051PO001 – 3.3.07-002 „Студентски практики”:

 

Брой на регистрираните студенти в онлайн системата

Брой на стажовете, потвърдени от работодатели

Брой на студентите, потвърдили стажа

Брой сключени договори

1150

216

193

120

 

Засилен интерес към стажантската програма има и сред работодателите. Нашите студенти са предпочитани от банки, консултантски фирми в сферата на финансите, застрахователни компании, производствени фирми, счетоводни къщи, адвокатски кантори, общински администрации, държавни агенции, неправителствени организации (НПО), музеи, агенции за недвижими имоти, издателства и др.

Галерия снимки от Стартира платената стажантска програма в УНСС ...