И вицепремиер от УНСС

четвъртък, 27 юни 2013 16:07

Народното събрание избра доц. д-р Даниела Бобева за вицепремиер по икономическото развитие в правителството на доц. д-р Пламен Орешарски. Тя  ще координира икономическите политики, ще осъществява надзор върху процесите на електронизация в административните услуги, ще се грижи за насърчаване на местните и чуждите инвестиции, ще наблюдава взаимоотношенията с международните финансови институции и ще предлага и ръководи изработването на законопроекти в икономическата и финансовата сфера.

 

Доц. д-р Даниела Бобева

 

Завършила е специалност „Политическа икономия“ в УНСС. Доктор по икономика. Води лекционен курс „Международни финансови организации и програми“ в нашия университет.

През годините доц. д-р Бобева заема редица ключови постове: директор на Агенцията за чуждестранни инвестиции, министър на търговията и външноикономическото сътрудничество в служебното правителство на Стефан Софиянски, вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие, директор на дирекциите "Международни отношения и европейска интеграция" и "Международни отношения" в БНБ.

Галерия снимки от И вицепремиер от УНСС ...