Втора студентска конференция „Россия в глобальном мире“

петък, 26 април 2013 14:48

На 24 април се проведе втората студентска конференция „Россия в глобальном мире“, организирана от катедра „Чужди езици и приложна лингвистика“ и кабинет „Русский мир“ с подкрепата на САИМО и Дружеството на русистите в София. Зала „Факултетна“ събра много участници и слушатели. Доклади и презентации на руски език бяха подготвили второкурсници  от направление „Политически науки“ и „Икономика с чужд език“ и четвъртокурсници от специалностите „Международни отношения“, „Международни икономически отношения“, „Европеистика“ и „Политология“. 

В зала "Факултетна"

Тематичният диапазон на докладите бе широк: от политическите  и икономическите отношения на Русия с ЕС, НАТО, България,  Китай до перспективите на геоикономическото и геополитическото развитие на Руската федерация през ХХІ век,  бъдещето на митническия съюз между Русия, Беларус и Казахстан, развитието на туристическия бизнес в Русия, както и въпроси на образованието, културата и духовното лидерство.

Участници в конференцията

В конференцията взеха участие и експертът по руски език в Министерството на образованието, младежта и науката д-р Стоянка Почеканска, ръководителят на катедра „Чужди езици и приложна лингвистика“ доц. д-р Даниела Кожухарова, доц. д-р Георги Чанков от катедра „Международни отношения“, ръководителят на кабинет „Русский мир“ ст. пр. Антония Пенчева и преподавателят но руски език  Олга Лазова. Те бяха впечатлени от умениеята и заслуженото самочувствие на студентите в дискусиите на руски език, изразиха и увереност, че конференцията ще се провежда ежегодно и занапред.

Експертите (първата вдясно: доц. д-р Даниела Кожухарова)

Галерия снимки от Втора студентска конференция „Россия в глобальном мире“  ...