Студентска научна сесия по социология

петък, 19 април 2013 14:09

Студенти от катедра „Икономическа социология“ към нашия университет и катедра „Социология“ към ЮЗУ „Неофит Рилски“ участваха в студентска научна сесия. На форума, провел се в университетския център „Бачиново” – Благоевград, бяха представени реферати на най-новите публикации на преподаватели по социология в двете катедри. Студентският научен форум бе организиран по инициатива на Клуба на социолога при УНСС от регионалния изследователски център „Балканите-Европа”, съвместно с катедра „Социология” при ЮЗУ. Подкрепа на студентското събитие оказаха преподавателите и докторантите от двата университета, присъстващи на срещата.

Обща снимка на участниците в студентската научна сесия

В академичната инициатива взеха участие над 45 студенти от първи до четвърти курс. В продължение на повече от шест часа те взаимно се информираха за най-новите изследователски достижения на преподавателите си през последните 3-4 години. Всяка презентация бе с кратък професионален профил на автора и разширен реферат на неговата книга. Общият брой на реферираните публикации бе над 20 - монографии, учебници и учебни помагала по икономическа социология, социология на конфликтите, социология на религиите, социология на образованието, сравнителни социални политики, качествени методи в социологията и др.

Студентите от специалност „Социология” при УНСС презентираха 10 книги на преподавателския състав на катедра „Икономическа социология”. (на снимката долу)

Академичната обстановка и духът на сътрудничеството между студентите от двата университета допринесе не само за тяхното информационно обогатяване, но и за събуждане на изследователския им интерес към многообразието от социологически дисциплини и изследвания.

Галерия снимки от Студентска научна сесия по социология ...