Разговор с проф. Божидар Димитров на тема: "Кръстопътят в българо-македонските отношения"

петък, 19 април 2013 11:45

По инициатива на Студентската асоциация за изследване на международните отношения (САИМО) се проведе среща-дискусия на студентите с проф.  Божидар Димитров, директор на Националния исторически музей.  Известният ни историк говори на тема: „Кръстопътят в българо-македонските отношения“ пред пълна аудитория в голямата конферентна зала.

Проф. Божидар Димитров (в средата), Силвия Димитрова, председател на САИМО, и Антоан Шотаров, председател на Студентския съвет

Проф. Божидар Димитгров проследи в хронология фактите, свързани с Македония, коментира двустранните ни отношения сега, даде своя трактовка в две версии за бъдещото членство на съседката ни в Европейския съюз, огласи тезата си за нашата политика спрямо кражбите на историята и опитите за изграждане на някаква нова национална идентичност, говори за процеса „ребългаризация на националното съзнание“. Колелото на историята се върти и ще стигне до окончателното разобличаване на тази лъжа, наречена македонизъм", изтъкна проф. Божидар Димитров.

Студентите в голямата конферентна зала

Гост-лекторът отговори и на многото въпроси, които студентската аудитория му зададе.

Студентската аудитория

Галерия снимки от Разговор с проф. Божидар Димитров на тема: "Кръстопътят в българо-македонските о ...