Среща на студенти с изпълнителния директор на БАИ Борислав Стефанов

понеделник, 08 април 2013 16:07

Борислав Стефанов, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции (БАИ), изнесе лекция пред студенти от Финансово-счетоводния факултет. Срещата в голямата конферентна зала на университета бе открита от проф. д-р Снежана Башева, декан на Финансово-счетоводния факултет, организатор на събитието.

Борислав Стефанов и проф. Снежана Башева

В кратко експозе лекторът представи ръководената от него агенция, основната задача на която е да съдейства на местните и чуждестранните инвеститори на всички етапи при реализация на инвестиционни проекти. Той се спря на механизма за привличане на потенциални инвеститори от целия свят, тяхното обслужване при инвестиционното проучване, информационното и административното съдействие при регистрации и получаване на разрешения от други държавни органи, слединвестиционното обслужване и др.

Студентите в голямата конферентна зала

Борислав Стефанов акцентира и върху последните проекти на агенцията, като открои секторите, към които през последната година инвеститорите са проявили най-висок интерес - в областта на автомобилната промишленост и изнасянето на бизнес процеси (т.нар. BPO). В сферата на аутсорсинга новото голямо попълнение от 2013 г. е Coca-Cola Enterprise, отбеляза лекторът. Както Coca-Cola Hellenic обслужва цяла Източна Европа, Русия и още няколко държави, така Coca-Cola Enterprise обслужва почти всички пазари на компанията в Западна Европа. Coca-Cola Enterprise е избрала София като място за създаване на вътрешнофирмен център за споделени услуги, в който да изнесе обслужването на счетоводните и финансовите дейности на офисите на фирмата в Западна Европа.

В отговор на студентските въпроси Борислав Стефанов засегна и работата на БАИ с големите и малките фирми, маркетинга на държавно ниво, видовете чуждестранни инвестиции и др. 

Галерия снимки от Среща на студенти с изпълнителния директор на БАИ Борислав Стефанов ...