Тридневен форум „Бизнесът в действие“

петък, 29 март 2013 15:09

„Срещни лицата на бизнеса“, бе надсловът на открития в университета тридневен форум „Бизнесът в действие”, проведен под патронажа на ректора на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев и организиран от AIESEC България. На събитието присъстваха известни български фирми. В седмата поредна инициатива "Бизнесът в действие" над 250 студенти от УНСС и други висши училища имаха възможност да се включат в различни обучения и състезание за решаване на бизнес казуси.

Процесът на натрупване, който AIESEC ви предоставя като възможност, е особено важен и ценен, отбеляза при откриването на събитието в аула „Максима“ проф. д.ик.н. Валентин Кисимов, зам.-ректор на университета. Вие сте жители не само на България, но и на света, за което съдейства и най-голямата международна студентска организация, изтъкна той пред младежката аудитория. Проф. Кисимов посочи още, че новата генерация е с широко поле за изява, с възможностите за кариерно израстване и те трябва да бъдат максимално използвани.

Проф. Кисимов открива форума. Вдясно от него е Теофил Шиков

Проектът „Бизнесът в действие” е насочен  основно към студенти от 3 и 4 курс. Стремежът е да бъдат представени на работодателите хората, които са най-близо до профила на търсените от тях стажанти и служители, посочи  Теофил Шиков, президента на AIESEC България. Особено полезен е погледът, който студентите придобиват върху работата в една компания. А в основата на събитието са бизнес казусите, които компаниите предоставят. Всяка фирма избира сфера от своята дейност и определя някакъв проблем или задача, които имат нужда от решение. Създавайки казус, компанията доста ясно насочва към профила на кандидатите, които търси.

По време на форума в аула "Максима"

През първия ден на събитието говорители представиха различни гледни точки по интересни теми за студентите, а обученията помогнаха на участниците по-ефективно да работят по казусите, които решаваха през следващите два дни. Обученията бяха водени от бивши членове на AIESEC България - представители на различни сфери на бизнеса.

Николай Михайлов от Start in Smart за "Дизайнът като основа на бизнеса" Рада Йосифова от PWC с презентация "Кариерен път на развитие"

На форума всеки можеше да научи повече за големите компании, които оперират на българския пазар. Сред подкрепящите "Бизнесът в действие" организации бяха PWC, Ernst&Young, FiBank, VIVACOM, GLOBUL, Kaven Orbico, MM Solutions и Unicef. Във втория (съботния) ден бе организирано изложение, на което фирмите представиха възможностите си, а студентите получиха отговори и мнения на експертите по интересуващите ги въпроси. В изложението на компаниите се включиха и ACCA, Coca-Cola HBC Bulgaria, Adecco.

Георги Чернев, председател на Софийската търговско-промишлена камара Петя Миронова от Emst&Young, която разказа "Коя е следващата задача в списъка на Петя"

Галерия снимки от Тридневен форум „Бизнесът в действие“ ...