Академични лекции на трима преподаватели от Финансово-счетоводния факултет

сряда, 27 март 2013 16:17

Академични лекции на трима преподаватели, придобили академична длъжност „професор“ и „доцент“, организира Финансово-счетоводният факултет. Академичното слово е традиция за факултета, за колегите ни, които създават нещо наистина стойностно както за науката, така и за практиката, посочи при откриването на събитието деканът на факултета проф. д-р Снежана Башева. Тя поздрави тримата преподаватели и за приноса им в утвърждаването и израстването на факултета.

Проф. д-р Веселка Павлова, зам.-ректор на университета, връчи свидетелствата за академична длъжност на проф. д-р Маргарита Александрова, зам.-декан на Финансово-счетоводния факултет, проф. д-р Румен Брусарски от катедра „Финанси“, и доц. д-р Петър Чобанов, научен секретар на катедра „Финанси“ . Финансово-счетоводният факултет има много добро кариерно израстване, просперитет и традиции, изтъкна проф. Павлова и поздрави новите двама професори и доцент, „обхванали цялата палитра на финансите“.

Проф. д-р Маргарита Александрова Проф. д-р Румен Брусарски
Доц. д-р Петър Чобанов

„Предизвикателства пред прилагането на съвременните методи за оценяване на инвестиционни проекти“, бе темата на академичното слово на проф. Маргарита Александрова. В него тя очерта трите групи предизвикателства, произтичащи от разнообразието на инвестициите в реалните активи, от финансово-икономическата криза и от спецификата за страните с нововъзникнали капиталови пазари.

Академична лекция на тема: „Данъчно облагане на личния доход – проблеми и перспективи“ изнесе проф. д-р Румен Брусарски. За „Неравновесията,  рисковете и глобалната криза“ говори в академичното си слово доц. д-р Петър Чобанов.

Колегите на тримата в малката конферентна зала

Галерия снимки от Академични лекции на трима преподаватели от Финансово-счетоводния факултет ...