Абитуриенти от НТБГ посетиха бъдещата си "Алма матер"

сряда, 27 март 2013 15:12

С „Добре дошли,  бъдещи колеги“, приветства проф. д-р Огнян Симеонов, първи зам.-ректор на университета, випускниците от Националната търговско-банкова гимназия (НТБГ), които гостуваха на УНСС. Абитуриенти от осемте паралелки на софийската гимназия се срещнаха в голямата конферентна зала с проф. Симеонов и доц. д-р Стоян Александров, ръководител на катедра „Финанси“. Неотдавна между УНСС и НТБГ бе подписано споразумение, предвиждащо и организиране на съвместни посещения и мероприятия за професионално ориентиране и подготовка на кандидат-студенти.

Проф. д-р Огнян Симеонов (вляво) и доц. д-р Стоян Александров

Ръководителят на катедра „Финанси“ доц. д-р Стоян Александров запозна учениците със спецификата на висшето училище и изтъкна, че то е № 1 сред университетите в страната, получило за втори 6-годишен период най-висока оценка от Националната агенция за оценяване и акредитация. Убеден съм, че повечето от вас ще предпочетат УНСС, защото и профилът на вашата гимназия предполага това, каза доц. Александров. Той представи пред 12-класниците катедрите и специалностите на Финансово-счетоводния факултет, възможностите за избор при бакалавърска и магистърска степен, шансовете за професионална реализация както в България, така и в страните от Европейския съюз. „Няма сфера от икономката, в която да не са необходими финансисти“, изтъкна доц. Александров.  Той формулира триединството „цели, амбиции и воля“ като ключ към успеха на младите хора. Доц. Александров оповести данни на НОИ, според които безработица при завършилите Финансово-счетоводния факултет  е под 2 на сто, а средната заплата – 1200 лв.

Новият випуск кандидат-студенти

Надявам се при откриването на новата учебна година да се видим с голяма част от вас, пожела успех на бъдещите студенти в нашата „Алма матер“ доц. Стоян Александров .  

Ученици от Националната търговско-банкова гимназия

  

Галерия снимки от Абитуриенти от НТБГ посетиха бъдещата си "Алма матер" ...