Ден на чуждестранните студенти в университета

сряда, 20 март 2013 13:47

За втора поредна година в Деня на чуждестранните студенти се събраха млади хора от различни страни, избрали България и нашия университет за място, където да получат своето образование. Организатори на събитието бяха Студентската асоциация за изследване на международните отношения (САИМО), Студентският съвет и Университетският център за мобилност на студенти и преподаватели. В зала „Научни съвети“ присъства и проф. д-р Огнян Симеонов, първи зам.-ректор и зам.-ректор по обучението в ОКС „Бакалавър“.

От ляво на дясно: доц. д-р Вера Пиримова, Биляна Кръстева от САИМО, Антоан Шотаров
Проф. д-р Огнян Симеонов, първи зам.-ректор, и Анита Цанева, ръководител сектор "Чуждестранни студенти и европриложения към дипломите"

Поздравявам ви, че сте избрали УНСС – лидер на висшето образование в България и един от най-добрите университети в Европа, обърна се към чуждестранните студенти доц. д-р Вера Пиримова, директор на Университетския център за мобилност на студенти и преподаватели. Тя изтъкна, че академичният състав на УНСС е от преподаватели, които са на високи позиции и в практиката. Активността им в преподавателската и научната област нараства, те са част от международните програми като Еразъм. „Убедена съм, че вашето обучение тук ще е успешно. Но не забравяйте също, че нашата страна притежава богата природа, история и култура. Опознайте ги, за да ги обикнете, както и УНСС“, призова студентите доц. Пиримова.

Приветствие от името на Студентския съвет отправи и неговият председател Антоан Шотаров.

Чуждестранните студенти в зала "Научни съвети"

Презентация с много снимки и впечатления направиха Ева Херцигова от Чехия и Валериан Ламур от Франция. Те споделиха очакванията си, първите си стъпки в университета, срещите си с преподаватели и студенти, посещенията си на Витоша и Рила, в Несебър и Стобските пирамиди... Радост Пешева от Рим съпостави в своята презентация обучението в университета  Сапиенца и УНСС, като изтъкна плюсовете на българското висше училище, между които възможностите за спорт.

Ева Херцигова и Валериан Ламур Радост Пешева

За програма Еразъм говори Нора Тинева, президент на ESN УНСС. Анита Цанева, ръководител сектор „Чуждестранни студенти и европриложения към дипломите“, представи новия университетски подсайт за чуждестранни студенти, който дава богата информация на български и английски език.

Специални грамоти получиха завършилите с висок успех през последния семестър чуждестранни студенти.

Анита Цанева с отличените чуждестранни студенти

Галерия снимки от Ден на чуждестранните студенти в университета ...