Семинар на световноизвестното издателство Emerald

сряда, 13 март 2013 14:03

Световноизвестното издателство Emerald, със съдействието на университетската библиотека, организира семинар на тема:  „Как български автори могат да публикуват в Emerald?“.  Издателството има подписан договор с ISI Thomson Reuters за включване на неговите публикации – книги, списания, серии в базата данни Web of Science/ Book Citation Index.

Преди семинара ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев прие и разговаря с  Джо Шарокс и гостите от британското издателство. (на снимката по-долу)

Българските автори, които публикуват в Emerald, ще влязат бързо в международния обмен на цитирания и научни референции, отбеляза при откриването на семинара в зала 2 на библиотеката  проф. д-р Валентин Гоев, зам.-ректор по научноизследователската дейност.

Проф. д-р Валентин Гоев Джо Шарокс

Детайлно "ръководство за публикуване" представи  пред участниците във форума Джо Шарокс, издател, работеща по портфолиото „Здравеопазване и социални грижи“ на Emerald. Тя очерта целите на семинара: да се „демистифицира“ начинът на публикуване, да се усвои процесът отвътре, да се дадат практически съвети за писане и др. Шарокс представи издателството и поясни как трябва да се структурират документите, каква е публикационната етика, полезните ресурси, процесът на публикуване и др.

Участниците в семинара

Галерия снимки от Семинар на световноизвестното издателство Emerald   ...