Публична лекция за вежливостта, добрите маниери и правилата на общуване между хората

четвъртък, 07 март 2013 15:51

„За вежливостта, добрите маниери и правилата на общуване между хората“, говори пред студенти и преподаватели Анатолий Пазийски, експерт по международни отношения, дипломатически и практически протокол, стил, етикет и правила на поведение в обществото. Лекцията  в зала "Научни съвети" бе организирана от Студентската асоциация за изследване на международни отношения (САИМО).

Етикетът като код на поведение, набор от неписани, но общоприети правила и норми на поведение, „разшифрова“ с много практически примери лекторът. В хронологичен ред Пазийски изведе произхода и смисъла на понятията, илюстрира ги с исторически факти и обоснова изкуството за общуване и протоколното познание. Той се спря върху еволюцията на добрите маниери, йерархията и правилата в общуването. запознанството, представянето, воденето на разговори и преговори.

Анатолий Пазийски

Лекторът, който е възпитаник на УНСС, изтъкна, че добрите маниери, в т.ч. и правилно избраното облекло, са особено важни, защото „Нас не ни "носи" името на държавата, а по нас съдят за държавата“. Днес за протокола се говори като за език на вежливостта в съвременното общество, А протоколният език е своеобразен чужд език, който също трябва да се усвои добре, изтъкна Анатолий Пазийски.

Студентите в зала "Научни съвети"

Галерия снимки от Публична лекция за вежливостта, добрите маниери и правилата на общуване между хо ...