Представена бе книгата „Николай Хайтов и спорът за гроба на Васил Левски”

сряда, 20 февруари 2013 15:16

В деня на 140-годишнината от обесването на Васил Левски доц. д-р Ивайло Христов, преподавател по ”История на журналистиката” и „Народопсихология” в университета,  представи пред академичната общност своята нова книга „Николай Хайтов и спорът за гроба на Васил Левски”. Срещата бе организирана от катедра „Медии и обществени комуникации“,  синдикалната организация - ВОН КНСБ към УНСС и университетската библиотеката. Водещ бе проф. д-р Петко Тодоров, ръководител на катедра „Медии и обществени комуникации“.

Авторът на книгата (вляво) и проф. д-р Петко Тодоров

Доц. Христов представи пред аудиторията по-малко известни „страници“ от живота на Левски, хронологията в спора за гроба му, полемиката за предателството, „псевдонаучната бариера“ пред истината. Той посочи, че въпросът къде е погребан Апостола не е самоцелен, а важен за нашето национално достойнство и самочувствие, за честта ни на българи и патриоти. Затова и дискусиите за гроба му са нужни и днес, а проблемът остава открит и тежи на съвестта ни. Все пак единственото нещо, което Левски е поискал за себе си е: „Гробът да ми е в България и всякой да го знае“, напомни авторът на книгата.

По време на представянето в зала "Научни съвети"

Достойнствата на новата книга на доц. Ивайло Христов коментираха в изказванията си проф. д-р Георги Янков, проф. д.ист.н. Трендафил Митев и др.

Галерия снимки от Представена бе книгата „Николай Хайтов и спорът за гроба на Васил Левски”  ...