Проф. д.ик.н. Пламен Мишев оглави фонд „Научни изследвания“

сряда, 20 февруари 2013 12:22

Проф. д.ик.н. Пламен Мишев е новият председател на фонд "Научни изследвания".  Изборът му бе направен на първото заседание на Изпълнителния съвет на фонда на 19 февруари.

Със заповед на основание Закона за насърчаване на научните изследвания министърът на образованието, младежта и науката акад. Стефан Воденичаров определи състава на 9-членния Изпълнителен съвет на фонда за срок от две години. В него са включени още проф. Анна-Мария Тотоманова (зам.-председател), проф. Венелин Енчев, доц. д-р Владимир Костов, проф. Иван Митов, доц. Маргарит Ганев, проф. Николай Николов, проф. Светла Русева и Александра Димитрова.

Проф. д.ик.н. Пламен Мишев е ръководител на катедра "Икономика на природните ресурси". От 2006 до 2011 г. е заместник-ректор по научноизследователската дейност на УНСС. Неотдавна беше избран за председател на Съюза на аграрикономистите в България.

Има над 130 публикации в български и международни научни списания, книги, доклади на симпозиуми, конференции и семинари, от които 53 на английски език (5 от тях в реферирани издания и издания с ИМПАКТ фактор).

Проф. д.ик.н. Пламен Мишев

Галерия снимки от Проф. д.ик.н. Пламен Мишев оглави фонд „Научни изследвания“ ...