Нова съвместна магистърска програма „Икономика на туризма“ на УНСС и ULCO - Франция

сряда, 23 януари 2013 9:04

Подготовката на съвместна магистърска програма „Икономика на туризма“ обсъдиха проф. д-р Димитър Тадаръков, ръководител на катедра „Икономика на туризма“, и гл. ас. д-р Ася Пенчева, преподавател в катедрата, със заместник-ректорите на Universite du Littoral Cote d’Opale (ULCO) – Франция, и с колеги от Dunkerque, Bologne sur mer и Saint-Omer – градовете, в които ULCO е позициониран. Уточнени бяха дисциплините, които ще бъдат включени в учебния план на програмата. Успешно завършилите студенти ще получат дипломи за магистър от двата университета.

Обсъдени бяха и трите споразумения между двата университета: за академично сътрудничество, за издаване на съвместни дипломи по туризъм за ОКС „магистър“ от УНСС ULCO и за обмен на студенти и преподаватели. 

Проф. д-р Димитър Тадаръков, ръководител на катедра "Икономика на туризма", и гл. ас. д-р Ася Пенчева, преподавател в катедрата, с колеги от ULCO.

В Saint-Omer проф. д-р Димитър Тадаръков, гл.ас. д-р Ася Пенчева и френски преподаватели представиха двучасова лекция на френски и английски език пред студенти.

През февруари т.г. ректорът на УНСС проф. д.ик.н. Стати Статев и президентът на ULCO проф. Роже Дюранд, който ще пристигне в София, официално ще подпишат споразумението.

Обучението по съвместната магистърска програма „Икономика на туризма“ ще започне от  учебната 2013/2014 г.

 

Галерия снимки от Нова съвместна магистърска програма „Икономика на туризма“  на УНСС и ULCO - Фра ...