Първи бал на Алумни клуба на Юридическия факултет

сряда, 28 ноември 2012 10:20

На първия си бал Алумни клубът на  Юридическия факултет на УНСС събра бивши и настоящи възпитаници - прависти. На събитието присъства и ректорът на университета проф. д.ик.н. Стати Статев. „Не забравяйте, че това е първата в България алумни организация на завършили юристи“, посочи той и в шеговит тон напомни, че факултетът вече е излязъл от тийнейджърската си възраст и се е доказал със своите професионалисти. Проф. Статев конкретизира, че и сегашният здравен министър Десислава Атанасова е завършила този факултет и изрази надежда, че сред студентите има бъдещ министър.

Проф. д.ик.н. Стати Статев след възпитаниците на Юридическия факултет

Доц. д-р Живко Драганов,  заместник-декан по научноизследователската дейност на Юридическия факултет, предаде пожеланията на декана на факултета проф. д-р Христина Балабанова. Той очерта възможности за други подобни инициативи и обогатяване на клуба с все повече  възпитаници.

На тържеството присъстваха и Калоян Димитров, председател на Студентския съвет на УНСС, и Владимир Тодоров от Българска асоциация на пострадали при катастрофи. 

На бала в университета

Алумни клубът съществува официално от това лято и балът е една от първите му инициативи. Сдружението събира както студенти от различни курсове, така и вече завършили и утвърдили се в своята област прависти. Клубът си е поставил за цел да изгради трайна връзка между поколенията юристи, завършили УНСС,  да се създаде традиция на приемственост и взаимопомощ.

На бала се събираха и средства, с които Алумни клубът ще награди студента от випуск 2012 с най-висок успех.

Организаторите предвиждат балът да стане традиционен и да се провежда всяка година.

Младите юристи

Галерия снимки от Първи бал на Алумни клуба на Юридическия факултет ...