Значението на труда в актуално изследване

четвъртък, 08 ноември 2012 13:01

„Поводът да се заема с изследването на същността и ролята на труда за развитието на  обществото е и появата у нас на  схващания, че трудът  изчезва и се  заменя от знанието, както и фактът, че голяма част от професионалната ми кариера е свързана с тази проблематика“, посочи проф. д.ик.н. Иван Нончев при представянето на неговата книга „Трудът: към устойчиво развитие на обществото”. Срещата с проф. Нончев, на която присъстваха много студенти, бе организирана от катедра „Икономическа социология“ и Клуба на социолога.

Проф. Иван Нончев представя книгата си Лекторът

Като обективен изследовател, подвластен единствено на фактите,  представи автора на книгата доц. Саша Тодорова. За актуалността на изследването говори проф. д.ф.н. Кръстьо Петков, който открои трудностите при разработката на темата. 

Доц. Саша Тодорова Проф. д.ф.н. Кръстьо Петков

Проф. д.ик.н. Иван Нончев акцентира върху най-съществените изводи в книгата. „Устойчивото развитие е форма на движение, което променя сегашното състояние, а темповете, посоката на това движение са предопределени от съществуващите условия и предпоставки“, посочи той. А трудът, в широкия смисъл на думата, се явява творец, фактор на развитието към нещо ново, сподели още пред читателите си проф. Нончев.

Галерия снимки от Значението на труда в актуално изследване ...