Успешно завърши първият випуск на Бизнес академията с Match More

петък, 17 май 2024 16:45

На официална церемония в УНСС курсистите от първия випуск на съвместната Бизнес академия между УНСС и Match More получиха своите сертификати за завършване на програмата. В рамките на близо 2 месеца 41 студенти имаха възможността да станат част от първата бизнес академия, провеждана от експертите на водещата строително-инвестиционна компания Match More.

В откриващата част участваха ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, доц. д-р Мария Воденичарова, зам.-ректор по научноизследователската дейност,  проф. д-р Георги Забунов, декан на Бизнес факултета и ръководител на катедра „Недвижима собственост“ и Емилия Цоконова, управител и собственик на Match More.

Доц. д-р Мария Воденичарова, проф. д-р Димитър Димитров, проф. д-р Георги Забунов, Емилия Цоконова (от ляво надясно)

Проф. д-р Георги Забунов поздрави присъстващите и предостави думата на ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров да открие събитието.

„Идеята да организираме съвместни академии с бизнеса се оказа много добра и полезна, защото тези инициативи носят добавена стойност и за двете страни. „Бизнес академия УНСС – Match More“ е поредната академия, която нашият университет организира с водеща компания от бизнеса. Тези академии са един много добър инструмент, който надгражда знанията, получени от лекциите, надгражда теорията и предоставя конкретни казуси от практиката. Освен това те са подходящи за всички специалности, не само за студентите от катедра „Недвижима собственост“. Бизнес академиите дават много възможности стига младите хора да имат желание, мотивация и стремеж да се развиват професионално, като икономисти, мениджъри, финансисти“, каза ректорът проф. д-р Димитър Димитров и подчерта: „Правим това за нашите студенти, за да могат те да са подготвени и да отговарят на изискванията на бизнеса. С голямо удовлетворение завършваме тази бизнес академия и се надявам догодина тя да има втори сезон“.

„Много съм развълнувана, че стоя пред вас, защото тази бизнес академия за мен е много специална. Това е първата такава инициатива на нашата компания и  за нас тя е изключително значима. Впечатлението на нашия екип от участниците в академията е, че те са умни млади хора, с огромен потенциал. Очаровани сме от тях. Видяхме, че всички лекции предизвикаха интерес, което е удовлетворяващо за нас. Приветствам тази инициатива на УНСС, в лицето на проф. д-р Димитър Димитров, защото не съм забелязала да има подобни начинания, с такъв мащаб и с такава подкрепа, в другите университети. Искам да благодаря на проф. Димитров, както и на неговия екип, за съдействието по време на провеждането на академията, пожелавам му да надгражда и да намира нови партньори, които да дават възможност за развитие на младите хора“, каза Емилия Цоконова. Тя се обърна и към студентите: „Сега предстои следващата стъпка за вас. Нашата компания ще ви предложи платен стаж. Следващата седмица, тези от вас, които имат желание да продължат и да надграждат това, което са научили на лекциите, ще бъдат поканени на интервю“.

Събитието продължи с връчване на сертификатите.

Галерия снимки от Успешно завърши първият випуск на Бизнес академията с Match More ...