Победителите от турнира на „BEST“ по английска реч и дебати получават отличен за прием в нашия университет

неделя, 28 април 2024 12:40

Финалистите и полуфиналистите от Националния турнир по английска реч и дебати за средношколци, организиран от фондация „BEST“, които тази година са 12 клас, ще получат сертификат за оценка „Отличен 6“ за всички специалности с преподаване на английски език или за специалностите с обучение на английски език.

Над 350 ученици от цяла България взеха участие в Националния турнир, на който нашият университет е домакин и партньор. Българският турнир дава възможности за свободно практикуване на английски език, изграждане на взаимоотношения и умения за публично говорене, произнасяне на речи и водене на дебат, както и развитие на критично мислене. На 27 и 28 април в УНСС премериха сили ученици от Благоевград, Бургас, Димитровград, Добрич, Габрово, Гоце Делчев, Хасково, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Монтана, Пловдив, Правец, Разград, Русе, Шумен, Силистра, Сливен, София, Варна, Видин, Стара Загора, Велико Търново.

На откриването изпълнителният директор на фондация „BEST“ Ваня Златева се обърна към присъстващите в препълнената аула „Максима“: „За мен е изключително удоволствие  да приветствам всички с „Добре дошли“ на тазгодишното Състезание по дебати 2024. Това събитие е съчетание от вашите неизброими часове усилена работа, вашата отдаденост на дебатите и невероятната енергия, която демонстрирате. Прекарахте месеци в тренировки и подготовка. Днес сте тук, за да ни покажете как да се състезаваме в дебатиране на най-високо ново. Както винаги, това е празник на силата на комуникацията и изкуството да убеждаваш. За нас е чест, че неуморните усилия на треньорите, родителите и поддръжниците са ви помогнали да стигнете до тази сцена и те трябва да са горди с вас. Нека състезанието започне!  Нека се насладим на силата на вашите думи и се почувстваме вдъхновени и готови да променим света.“

Ваня Златева и екипът на фондация „BEST“

 „Невероятно е човек да види толкова много млади хора, дошли с ентусиазъм в почивния ден да покажат своите знания, а по аплодисменти разбирам, че сте много развълнувани“, заяви  ректорът проф. д-р Димитър Димитров. „Нашият университет се превръща в традиционен домакин на събитието, защото искаме да помагаме на младите хора да развиват своите умения и да съдействаме за развитието на тяхната професионална кариера. Пожелавам ви отлично представяне, да покажете вашите знания по английски език и да получите като награда този специален сертификат, който ще ви отвори вратите на УНСС“.

   Част от програмата на откриването

В рамките на втория ден от състезанието приветствие към финалистите поднесе доц. д-р Елена Симеонова, ръководител на катедра „Политология“ към факултет „Международна икономика и политика“. „Здравейте „Тhe BEST“. Горда съм от факта, че най-добрите ученици, най-добрите млади лидери се състезават тук, в най-добрия университет – Университета за национално и световно стопанство“, каза тя и благодари на състезателите, препълнили аула „Максима“, че със своето вдъхновение са я върнали в годините, когато тя прекрачва за първи път тази зала преди 33 години. Тя подчерта, че адресира своите поздравления към всички участници. „Всички вие сте победители и вашата награда е всяка минута, която сте прекарали в подготовка за това състезание. Вие сте победители заради вас самите, заради вашите родители, учители, треньори и училища. Благодаря за енергията и магията и напомням, че THE BEST университетът очаква  своите THE BEST студенти.“ 


Фондация „BEST“ е създадена през 2013 г. и предоставя на учащите възможност да се съберат и да преследват личностно израстване чрез реч и дебат на английски език, както и да мислят критично, да се изразяват креативно и да създадат динамична общност, която наистина се интересува от успеха и бъдещето на България. Фондацията предоставя платформа за англоезична реч и дебат за ученици от цялата страна.


        

Галерия снимки от Победителите от турнира на „BEST“ по английска реч и дебати получават отличен за ...