Университетската библиотека с приз „Рицар на книгата“ за 2023 година

четвъртък, 25 април 2024 9:58

На 23 април Световния ден на книгата и авторското право се проведе церемонията „Рицар на книгата“ за награждаване на личности, организации и институции с изключителен принос в областта на книгите и четенето, организирана от Асоциация „Българска книга“.

И тазгодишната церемония бе превърната в празник на българската книжна общност, като отличия бяха връчени в четири категории – „Библиотекар / библиотека“, „Учител / Училище“, „Журналист / медия“ и „Общественик“.

Снимка: Милена Стойкова / БТА

Библиотеката на УНСС бе удостоена с приза „Рицар на книгата“ за 2023 година (златна значка и грамота) в категория „Библиотека / библиотекар“ за изключителния си принос в подпомагането на образователния процес и насърчаването на четенето. Наградата беше връчена от Мирослав Боршош, председател на Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие в Столичния общински съвет.

Снимки: Милена Стойкова / БТА

„Рицар на книгата“ е награда, която се връчва на журналисти и други изявени личности, отдали своя принос към книгоиздаването и популяризирането книгите в България. Наградата се връчва от Асоциация „Българска книга“ на 23 април – Световния ден на книгата и авторското право под егидата на ЮНЕСКО.

  

Галерия снимки от Университетската библиотека с приз „Рицар на книгата“ за 2023 година ...