Работно посещение в община Костенец във връзка с бъдещо сътрудничество

петък, 19 април 2024 11:32

Зам.-ректорът по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики на УНСС проф. д-р Цветана Стоянова, проведе работно посещение в община Костенец и се срещна с кмета на общината Йордан Ангелов. В срещата участваха доц. д-р Ивайло Иванов от катедра „Индустриален бизнес“, Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК) на УНСС, както и зам.-кметът на община Костенец Маргарита Минчева.  На нея се обсъдиха перспективите за сътрудничество и съвместни проекти между УНСС и общината.  

Атанас Димитров, проф. Цветана Стоянова, Йордан Ангелов, доц. Ивайло Иванов и Маргарита Минчева (от ляво надясно) 

След обсъждането се състоя и среща с дванадесетокласници от СУ Св. Климент Охридски и ПГГеорги С. Раковски, гр. Костенец. 

Проф. Цветана Стоянова и Атанас Димитров представиха на бъдещите кандидат-студенти предлаганите от УНСС специалности и сроковете и начините за кандидатстване. Наред с възможностите за реализация по време на следването и след завършването на университета се обсъдиха и въпроси, свързани с използването на общежития, получаването на стипендии, условията в Спортния комплекс „Бонсист, различните стажове, участието в проекти. Проф. Стоянова подчерта, че Университетът поддържа тесни контакти с бизнеса и развива дългосрочни партньорства с работодателите за провеждането на стажантски и менторски програми, насърчава студентското предприемачество като за целта в УНСС функционира стартъп хъб. 

С дванадесетокласниците от СУ Св. Климент Охридски и ПГ Георги С. Раковски, гр. Костенец 

Резултатите от срещата бяха високо оценени както от учениците, така и от присъстващите представители на ръководствата на двете училища. Очерталите се реални възможности за сътрудничество между двете институции създават нагласата за развитието на едно бъдещо  продуктивно партньорство.

                     

Галерия снимки от Работно посещение в община Костенец във връзка с бъдещо сътрудничество  ...