МЦРК организира среща-дискусия на тема „Иновации и стартъпи – нов начин на мислене и действие“

вторник, 16 април 2024 16:10

Стартъп хъбът към Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК) на УНСС организира открита среща-дискусия с Елена Николова, програмен директор в Beyond Pre-Accelerator, на тема „Иновации и стартъпи – нов начин на мислене и действие“.

Атанас Димитров, директор на МЦРК, откри поредното събитие за успешното реализиране и развитие на студентските иновативни проекти и подчерта важността на този тип активности, имащи за цел да запознаят младите визионери с възможностите за реализиране на стартъп идеи.

Той представи Елена Николова, която освен програмен директор в Beyond Pre-Accelerator е и директор в Bulgarian Angels Club, съосновател на фондация с насока женско предприемачество (FEB Фондация) и съосновател на ESCREO. „Тя е човек с богат опит и експертиза, които днес ще сподели с вас. Преминала през редица предизвикателства и превратности, но е постигнала поставените цели“, каза директорът Атанас Димитров, като акцентира, че целта на МЦРК е да подава ръка и да работи успешно с всички колеги, партньори, съмишленици и „споспешници“, както е казвал проф. Стефан Бобчев, защото заедно можем да допринесем за по-благоприятна и ефикасна стартъп екосистема.

По време на срещата Елена Николова разказа за своя предприемачески път, уроците и предизвикателствата, свързани с изграждането на бизнес от нулата, създаването на екип, бранд, растеж на чужди пазари, както и какви са предизвикателствата в набирането на рисков капитал и създаването на устойчив бизнес в България, как да започнете своя предприемачески път още от университета, кои са уменията на бъдещето и как предприемачеството може да ни помогне да бъдем по-добри лидери и по-успешни, независимо с какво се занимаваме, какво е състоянието на българската стартъп екосистема и кои са ролевите модели, от които може да се учим и още повече да се вдъхновяваме, какво означава да си бизнес ангел и как да фондонабираш от бизнес ангели.

Присъстващите, сред които имаше и представители на кариерния център на СУ „Св. Климент Охридски“, и на бизнеса, докторанти и студенти зададоха много въпроси и се проведе активна дискусия.

„Призовавам всички ви да станете посланици на Междууниверситетския център за развитие на кариерата и Стартъп хъба, на всичко което правим, за да разширяваме нашата общност и да сте с една крачка пред всички останали! Наша задача е да подкрепяме всяко едно ваше начинание и колкото повече работим интердисциплинарно, толкова по-добри резултати ще имаме“, каза директорът на МЦРК Атанас Димитров накрая на срещата.

 

 

Галерия снимки от МЦРК организира среща-дискусия на тема „Иновации и стартъпи – нов начин на мисле ...