Меморандум за сътрудничество с Coca-Cola Hellenic, BSO

четвъртък, 11 април 2024 14:39

УНСС и Coca-Cola Hellenic, BSO подписаха меморандум за сътрудничество. Под документа подписите си положиха ректорът проф. д-р Димитър Димитров и Силвия Иванова, People&Culture Manager и Надежда Маркова, PTP&Controlling GPO&BSO Finance Manager, представляващи Coca-Cola Hellenic, BSO.

Силвия Иванова, проф. д-р Димитър Димитров и Надежда Маркова при подписване на меморандума (от ляво надясно)

„Coca-Cola Hellenic, BSO е дългогодишен партньор на УНСС. През последните три години сътрудничеството ни намери сериозна изява в провеждането на състезания за средношколци, организирани от УНСС и Асоциацията на икономическите училища в България, които компанията спонсорира, през финансовото състезание Business Case Challenge, което организираме през последните две години до съвместната Бизнес академия тази година“, каза ректорът проф. д-р Димитър Димитров и допълни: „С подписването на този меморандум преминаваме на ново ниво на нашето сътрудничество и съм убеден, че ще намерим още възможности за надграждане, защото целта на такива партньорства е да отговорим на очакванията на бизнеса да получава необходимите кадри. За да може от Университета да излизат успешни и конкурентоспособни млади хора, бизнесът и образованието трябва да вървят ръка за ръка“.

Силвия Иванова изрази удовлетворението си от подписването на меморандума за сътрудничество и подчерта, че свързването на образованието с бизнеса е много важно, защото компаниите имат необходимост от подготвени кадри, образовани млади хора, които могат да се справят с предизвикателствата в днешния динамично развиващ се свят.

В обхвата на меморандума влиза сътрудничество чрез подкрепа на кариерни и образователни събития, инициирани от страна на УНСС. Двете страни ще продължат да си партнират при организирането на Coca-Cola Hellenic – UNWE Academy за студентите на УНСС, включваща лекции, бизнес казуси, допълнителни обучения и провеждане на преддипломен стаж. Coca-Cola Hellenic, BSO ще предоставя информация за стажантски позиции и ще участва в университетски мероприятия, засилвайки връзката между академичната общност и бизнеса. Сътрудничеството чрез реализиране на финансовото състезание „Business Case Challenge“ и организирането на други инициативи от взаимен интерес също са част от споразумението.

Координатор по реализацията на меморандума за сътрудничество от страна на УНСС е проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, а от страна на Coca-Cola Hellenic, BSO са Йоана Джераси, експерт „Изграждане на работодателската марка“ и Лилия Велинова, експерт „Изграждане на работодателската марка“.

На подписването присъства председателят на Студентски съвет при УНСС Илиян Чабуклийски.

Илиян Чабуклийски, проф. д-р Цветана Стоянова, проф. д-р Димитър Димитров, Силвия Иванова, Надежда Маркова (от ляво надясно)

Галерия снимки от Меморандум за сътрудничество с Coca-Cola Hellenic, BSO ...