УНСС и Изи Кредит подписаха меморандум за сътрудничество

сряда, 10 април 2024 16:44

УНСС и „Изи Кредит“, водеща компания за потребителско кредитиране в България, официално подписаха меморандум за двустранно сътрудничество с общ ангажимент за предоставяне на по-добро практическо образование и подкрепа към младите специалисти.

„Организираме академии, лекции, обучения и стажове, които са израз на нашата ангажираност да предоставяме на студентите актуални и приложими знания, отговарящи на нуждите на динамично развиващия се пазар“, каза проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС. Той подчерта и активната политика на Университета в комуникацията с бизнеса: „Сътрудничеството с „Изи Кредит“ не само ще обогати учебния процес с нови практически измерения, но ще даде и възможност на студентите да развият уменията си в реална среда, което е важно за всяка успешна реализация“.

Галин Тодоров и проф. д-р Димитър Димитров (от ляво надясно) при подписване на меморандума

„Качественото и практическото образование е ключов фактор за развитието на икономиката и обществото. Студентите трябва да могат да прилагат и развиват своите умения и знания в реални проекти, което е важна стъпка към тяхното кариерно утвърждаване. Вече близо две десетилетията философията ни е: „Споделяме опит, защото ни е грижа“. Така подпомагаме изграждането на стойностни професионалисти за каквито има сериозно търсене в момента“, отбеляза Галин Тодоров, изпълнителен директор на „Изи Кредит“.

В документа е записано, че УНСС и „Изи Кредит“ ще си сътрудничат чрез информиране на студентите от Университета за провежданите стажове и публични събития за представяне работата на компанията.

В обхвата на меморандума влизат обменът на информация и публикации за дейностите и провежданите по-важни събития от страна на „Изи Кредит“ и УНСС, както и съдействие за участие на представители на дружеството в презентации пред студенти, в лекции, семинари, конференции, срещи или в други прояви, организирани от Университета. Предвижда се възможност за партньорство при подготовката на съвместни проекти и последващото им изпълнение, както и съдействие за провеждането на обучения в бакалавърски, магистърски и докторантски програми в УНСС за представители и специалисти на компанията.

Дружеството ще съдейства за участието на преподаватели и други представители на УНСС в срещи, лекции, експертизи, консултации, статистически и други проучвания и събития, организирани от „Изи Кредит“. Сътрудничеството чрез взаимно съдействие при провеждането на активности и събития, представляващи взаимен интерес, също са част от споразумението.

Координатор по реализацията на меморандума за сътрудничество от страна на УНСС е Атанас Димитров, директор на Междууниверситетския център за развитие на кариерата (МЦРК), а от страна на „Изи Кредит“ е Надежда Пеянска, зам.-директор на дирекция „Човешки капитал“.

На подписването присъства проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики на УНСС.

Надежда Пеянска, проф. д-р Димитър Димитров, Галин Тодоров, проф. д-р Цветана Стоянова, Атанас Димитров (от ляво надясно)

За Изи Кредит

„Изи Кредит“ (Easy Credit) е една от най-динамично развиващите се небанкови финансови институции в България, специализирана в отпускането на краткосрочни кредити с 18-годишен опит. Продуктите на компанията са съобразени изцяло с персоналните желания и нужди на клиентите: Изи Кредит, Изи Месец, Кредит Пенсионер, Изи Макс, Изи 2, Изи Инкредо, ВИП Изи и Изи Супер Макс. Те се отпускат в дома на клиента от кредитните консултанти на „Изи Кредит“, във всичките 200 офиса на компанията у нас или в над 2000 клона на Български пощи в цялата страна. Кандидатстването, отпускането и погасяването на кредитите може да се извършва и изцяло онлайн.

„Изи Асет Мениджмънт“ АД е част от MFG - 100% българска група компании, чиято мисия е да осигури възможност за лесен достъп до финансиране на всеки, без оглед на моментното социално и финансово състояние. Някои от компаниите в групата оперират на българския пазар от 2005 г.

MFG е активна в седем държави: България, Румъния, Украйна, Полша, Северна Македония, Испания и Хърватска и планира мащабна геоекспанзия на ключови международни пазари, като Германия, Мексико, САЩ и Индия. Групата е отговорен работодател на над 8300 души в повече от 450 офиса в държавите, в които оперира.

В портфолиото влизат компании и брандове, като „Изи Кредит“, „Бяла карта“, Viva Credit, Fintrade, АКПЗ, P2P лендинг платформата iuvo, моделът „купи сега, плати по-късно“ NewPay, инвестиционната компания MFG Invest, която реализира успешно IPO през 2022 г. и се търгува на beam пазара на Българската фондова борса, застрахователното дружество „Инстинкт“ и др.


       

Галерия снимки от УНСС и Изи Кредит подписаха меморандум за сътрудничество ...