Мениджъри в „Аксенчър България“ с лекция пред студентите от специалност „МИО“

петък, 05 април 2024 13:32

Двама от ключовите мениджъри на Аксенчър България изнесоха лекция пред студенти от 2-ри, 3-ти и 4-ти курс на специалност „МИО“.  Лекцията беше открита официално от доц. д-р Светла Бонева, декан на факултет „Международна икономика и политика“ на УНСС.

Юлиан Ангелов и Красимир Кръстев представиха ролята и мястото на интелигентните операции в международния бизнес и какви всъщност са начините, по които компанията действа. Те подчертаха, че развитието на ВРО сектора в страната е на достатъчно добро ниво и предоставя сериозни перспективи.

По-интересната част за студентите бе свързана с предоставяните от компанията кариерни възможности. Получи се добра дискусията, като студентите се интересуваха от проектите, професионалното развитие и възможностите за работа от дистанция.

„Аксенчър България“ ЕООД е водеща международна компания, която предоставя широк спектър от стратегически, консултантски, технологични и операционни услуги в цифровите технологии, облачните пространства и сигурността в над 40 индустрии. През 2015 г. тя разкрива свой технологичен център в България, който изпълнява комплексни проекти, насочени към дигиталната трансформация и внедряването на иновации. През 2021 г. разкрива и свой оперативен център, който оперира в сферата на застраховането, банковия сектор, дигиталните продажби на IT услуги и решения. През 2022 г. компанията придобива още 2 технологични бранда – световните Xoomworks и Sentia. Оттогава тя е част и от стратегическия технологичен клъстър на Аксенчър –  Dаnubia, който разширява достъпа на екипите до глобални проекти в нови държави, индустрии и технологии.

Лекцията е в изпълнение на споразумението на УНСС с „Аксенчър България“, по което координатор от страна на нашия университет е доц. д-р Александър Христов от катедра „МИО и бизнес“.

Галерия снимки от Мениджъри в „Аксенчър България“ с лекция пред студентите от специалност „МИО“ ...