Три меморандума в подкрепа на обучението по медии и обществени комуникации

сряда, 03 април 2024 17:02

Три медийни меморандума в подкрепа на работата на катедра „Медии и обществени комуникации“ сключи ректорът проф. д-р Димитър Димитров. Споразуменията бяха подписани в рамките на Ректорския съвет с Коалицията за медийна грамотност, „Дир.БГ“ АД и „Икономедиа“ АД. На събитието присъстваха и координаторите от страна на Катедрата  - нейният ръководител доц. д-р Стела Ангова,  гл. ас. д-р Илия Вълков, гл. ас. д-р Мария Николова.

За „Дир.БГ“ договорът подписа Иван Драйков, оперативен директор на една от най-влиятелните онлайн медии. Оперативни координатори по изпълнение на споразумението са Диана Александрова, мениджър проекти и събития на „Дир.БГ“ и гл. ас. д-р Мария Николова от катедра „Медии и обществени комуникации".

Коалицията за медийна грамотност се представляваше от Кристина Христова, председател на УС, която е определена и за оперативен координатор по споразумението. От страна на УНСС координатор е гл. ас. д-р Илия Вълков.

Меморандумът с „Икономедиа“ АД се подписа от Мария Тойчева, директор „Дигитален бизнес“ и оперативен координатор по реализацията на Меморандума, а от страна на УНСС координатор е доц. д-р Стела Ангова, ръководител на катедра „Медии и обществени комуникации“.

Сътрудничество ще се осъществява в реализиране на съвместни събития, конференции и кръгли маси, изнасяне на публични лекции, организиране на студентски стажове и бизнес академии, подпомагане на публичността в дейността на Университета.

„Досега имаме вече към 300 споразумения за партньорство с различни бизнес организации, държавни структури, големи корпорации и всичко това го правим в името на нашите студенти, да се докоснат до практиката, до професионалисти като вас. Нашият университет отдавна не е само икономически. Много добри резултати постигаме в областта на медиите, журналистиката, политическите науки, международните отношения, правото и мисля, че сътрудничеството ни с вас ще доразвие знанията на нашите студенти и ще им помогне в кариерното им развитие“, каза ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

Доц. д-р Стела Ангова, ръководител на Катедрата, подчерта, че сътрудничеството с трите медийни организации отдавна е факт. Съвместно с Коалиция за медийна грамотност вече са организирали кръгли маси по медийна грамотност, реализирали са различни инициативи с „Дир.БГ“ и „Икономедиа“ АД. „Много наши студенти вече са водещи журналисти във вашите медии и се реализират успешно като медийни и пиар експерти. Сега официализираме нашето партньорство и ще го доразвиваме активно“, каза доц. Ангова.

Представителите на медийните организации заявиха, че ще подпомагат успешното реализиране на политиките, целите и задачите на Университета, ще запознаят студентите от УНСС с дейността си и ще ги информират за възможността за провеждане на стажове при тях.

Доц. д-р Мария Воденичарова, зам.-ректор по научноизследователската дейност, Илиан Чабуклийски, председател на Студентския съвет, проф. д-р Матилда Александрова, зам.-ректор по учебната дейност,
доц. д-р Янко Христозов, зам.-ректор по международната дейност, Кристина Христова, председател на УС на Коалиция за медийна грамотност, ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, Мария Тойчева от „Икономедиа“, Иван Драйков, оперативен директор на „Дир.БГ“, Диана Александрова от „Дир.БГ“, гл. ас. д-р Илия Вълков, проф. д-р Цветана Стоянова, зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, Стела Ангова, ръководител на катедра „Медии и обществени комуникации“ и гл. ас.  д-р Мария Николова от Катедрата (от ляво надясно)

     

Галерия снимки от Три меморандума в подкрепа на обучението по медии и обществени комуникации  ...