УНСС гостува на училища в Казанлък

четвъртък, 21 март 2024 13:22

УНСС се срещна с ученици от Профилираната природо-математическа гимназия „Никола Обрешков“ и СУ „Екзарх Антим I“ с профил „Предприемачество“ и „Софтуерни и хардуерни науки“, което е и нов член на Асоциацията на икономическите училища в България. Университетът бе представен от преподавателите доц. д-р Ивайло Беев, ръководител катедра „Икономикс“ и златен медалист на ППМГ „Никола Обрешков“, и гл. ас. д-р Емилия Дунева от катедра „Управление“. Пред ученици от СУ „Екзарх Антим I“ по-рано този месец лекция изнесе и проф. д. н. Пенчо Пенчев, ръководител катедра „Политическа икономия“ и възпитаник на училището.

Представителите на УНСС посочиха високото ниво на образование в Университета, съизмеримо с това на големите западни университети. Подчертаха колко е важно учениците да изберат „точната“ за тях специалност и представиха възможностите, които може да им даде нашият университет не само като знания и опит, но и като допълнителни компетентности. Средношколците бяха информирани за формите на обучение, дигитализацията на Университета, реновираната Университетска библиотека, условията за спорт и др.

С пълна зала и голям интерес учениците от училище „Екзарх Антим I“ посрещнаха представителите на УНСС.

Радиана Стефанова, директор на СУ „Екзарх Антим I“ (вдясно), до нея - учителката по предприемачество  Новите кандидат-студенти на УНСС

Директорът Радиана Стефанова сподели, че „с тези срещи се поставя началото на едно много добро сътрудничество“. 

Ръководството на училището планира посещение в УНСС като награда за най-изявени ученици за положените усилия в учебния процес, където те ще имат възможността да се потопят в академичната среда и да се запознаят с условията, които предлага Университетът.

В началото на месеца проф. д. н. Пенчо Пенчев, ръководител катедра „Политическа икономия“, изнесе лекция „За Алеко Константинов, Бай Ганьо и търговията с розово масло“ пред учениците от СУ „Екзарх Антим I“. Той споделя, че е невероятно да се завърнеш на мястото, където мислиш, че някога си оставил част от себе си. 

Проф. Пенчев изнесе и лекцията „История на българския лев“ пред ученици от Профилираната хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“.

  

Галерия снимки от УНСС гостува на училища в Казанлък ...