Представители на нашия университет се срещнаха с ученици от Правец

сряда, 20 март 2024 17:15

Представители на УНСС се срещнаха с ученици от 11. и 12. клас на Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици „Алеко Константинов”, гр. Правец. Те представиха предимствата на най-големия икономически  университет у нас.

Мария Божкова от сектор „Маркетинг“ презентира специалностите, които УНСС предлага и разясни на младите хора какви са условията, сроковете и начините за кандидатстване. Тя обърна внимание и на възможностите за развитие след завършване на УНСС.

Васил Павлов, докторант в катедра „Национална и регионална сигурност“ и  главен експерт в Центъра за изследователски и образователни проекти на УНСС, представи партньорствата на университета и проектите, в които всеки студент може да се включи.

Светла Александрова, докторант в катедра „Национална и регионална сигурност“, запозна средношколците със стажантските програми, за които може да се кандидатства.

На кандидат-студентите беше дадена информация и за кандидатстудентските състезания и конкурси, които УНСС ежегодно организира.

Средношколците научиха, че УНСС е с най-високата институционална акредитация сред българските университети - 9.80, има модерно оборудвани аудитории, 12 общежития с 5000 места с всички условия за учене и живот, както и отлични възможности за спорт в спортен комплекс „Бонсист“.

Васил Павлов, Светла Александрова и Мария Божкова с бъдещи кандидат-студенти

За поредна година Университетът за национално и световно стопанство получи „Академичен Оскар". Рейтинговата система на висшите училища определя УНСС за „Висше училище с най-висока институционална акредитация според НАОА и най-престижно висше училище в професионално направление „Икономика“ според работодателите и преподавателите във висшите училища“.

Учениците получиха ценни съвети как да изберат бъдещата си професия и рекламни материали с важна информация относно специалностите, сроковете и възможностите за кандидатстване. В края на срещата имаха възможност да получат и отговори на въпроси, касаещи успешната им реализация след завършване на средно образование.

  

Галерия снимки от Представители на нашия университет се срещнаха с ученици от Правец ...