Ректорът обсъди с депутат от Враца и областния управител възможности за сътрудничество

петък, 16 февруари 2024 18:15

Ректорът на УНСС проф. Д-р Димитър Димитров се срещна с народния представител от парламентарна група „Продължаваме Промяната" и зам.-председател на Комисия по въпросите на Европейския съюз Деница Симеонова и Надя Донкинска, областен управител на област Враца.

Срещата беше инициирана от народния представител Деница Симеонова, която чрез доц. д-р Светла Бонева, декан на факултет „Международна икономика и политика“ на УНСС и председател на Обществения съвет към парламентарната Комисия по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната, прояви желание да се обсъдят възможностите за сътрудничество между Университета за национално и световно стопанство и общините в Северозападна България.

Областният управител на област Враца Надя Донкинска и народният представител Деница Симеонова

Деница Симеонова представи необходимостта на региона от кадри с икономическо образование и изрази желанието на местната общественост за задълбочаване на сътрудничеството с УНСС. Надя Донкина подчерта, че с откриването на новата магистрала следващата седмица сътрудничеството ще бъде значително улеснено и предложи съдействие за организиране на срещи във връзка с кандидатстудентската кампания.

Доц. д-р Светла Бонева и ректорът проф. д-р Димитър Димитров

Проф. Димитров представи пред гостите концепцията на кандидатстудентската кампания, която се провежда в тясно сътрудничество с местните общности и бизнеса и цели да идентифицира, от една страна, специфичните нужди от квалифицирани кадри, а от друга - да подпомогне общините в съставянето на програми за връщане на младите специалисти в родните им места.

На срещата присъства и директорът на дирекция „Кабинет на ректора“ г-жа Гергана Кирилова (вляво)

  

Галерия снимки от Ректорът обсъди с депутат от Враца и областния управител възможности за сътрудни ...