Двоен празник за дипломантите на катедра „Икономикс“

сряда, 23 ноември 2011 0:00

Това е изключително важен празник, който се провежда в тази изключително тържествена зала при изключително тържествен вид на нашите абсолвенти, откри тържествената церемония по връчването на дипломи проф. Трайчо Спасов, ръководител на катедра „Икономикс“. В духа на празничната атмосфера в зала „Тържествена“ той отбеляза, че за катедрата това е двойно значимо събитие, защото се дипломират както студенти от традиционната специалност „Макроикономика“, така и първият випуск на специалността „Икономика“.

И старата, и новата специалност дават много добри резултати, обобщи проф. Спасов под аплодисментите на присъстващите. Има и група, която се обучава на английски език, а догодина за пръв път ще изпратим випуск на дистанционни бакалаври, направи оптимистична равносметка ръководителят на катедрата. „Имате сериозно образование, което ще ви позволи да бъдете конкурентоспособни. Пожелавам ви да разнесете славата на нашия университет в Европа и по света.“, адресира към своите възпитаници проф. Спасов.

Става въпрос за нашите студенти от нашата катедра, на която и аз съм преподавал с удоволствие,защото вие сте най-умните и най-добрите!, поздрави випуска от свое име и от името на ректорското ръководство проф. Стати Статев, първи зам.-ректор на УНСС. На абсолвентите той напомни, че завършват в университет №1, факултет № 1 и то в катедра № 1. Трима от осемте български премиери са се дипломирали в нашата катедра, посочи той и изброи имената на Любен Беров, Ренета Инджова и Иван Костов. Още един съвет към дипломантите проф. Статев формулира с мъдростта на Сократ: Най-важното в живота на човека е неговото духовно усъвършенстване.

Тържество на интелекта, на духа и на младостта, нарече официалното връчване на дипломите декана на факултет „Общоикономически“ проф. Атанас Казаков. Вие сте доказана селекция, извървели сте достоен път, обърна се и той към младите хора в зала „Тържествена“. „Участвайте в конкурси, борете се, завършете и магистратура… Вие имате голям шанс за успех, затова цял живот ще трябва да се учите!“, изтъкна проф. Казаков.

Галерия снимки от Двоен празник за дипломантите на катедра „Икономикс“ ...