УНСС - домакин на семинар за сексуалното, репродуктивно, емоционално здраве и здравословното хранене

петък, 16 февруари 2024 10:10

УНСС, фондация „Искам бебе“ и доброволци от различни младежки организации ще проведат безплатен образователен семинар по теми, свързани със сексуалното, репродуктивно, емоционално здраве и здравословното хранене в рамките на иновативния проект „Младите българи - архитекти на промяната“, подпомогнат от Министерството на младежта и спорта.

Нашият университет ще бъде домакин на събитието на 28 февруари от 10.30 часа - зала „Тържествена“, като по време на откриването му фондация „Искам бебе“ ще връчи годишните си награди „Ангели на благодарността“ за особен принос в грижата за младите хора и семейства в България.

Образователният семинар със свободен вход е насочен към младежи от 15 до 29 години, готови да участват в дискусии и обучения в областта на сексуалното, репродуктивното и менталното здраве, активния начин на живот и здравословното хранене. Навременното отговорно родителство и важните изследвания, касаещи репродуктивния статус на младежите, също са във фокуса на семинара.


Обучителните семинари предоставят цялостна образователна програма, включваща панели за:

  • превенция и профилактика на репродуктивното и сексуалното здраве;
  • здравословно хранене и диететика;
  • физическа активност и активен начин на живот;
  • емоционално здраве и превенция на хранителни разстройства, анорексия, булимия и др.

Програмата е съобразена с нуждите на младите българи и има за цел да ги запознае с важни аспекти на семейното планиране и здравословния начин на живот. Лекциите включват информация за значимостта на навременното родителство и предизвикателствата, пред които се изправят младите двойки, както и сексуалното и репродуктивното здраве, и изчерпването на яйчниковия резерв. Специалистите се фокусират върху здравословното хранене, активния начин на живот и психичното благополучие, предоставяйки на младежите практически съвети и насоки.


  

Галерия снимки от УНСС  - домакин на семинар за сексуалното, репродуктивно, емоционално здраве и з ...