Кандидатствайте по програма „Еразъм+“

четвъртък, 15 февруари 2024 9:13

  

„Не е приключил срокът за кандидатстване за учене в чужбина по програма „Еразъм+“ за учебната 2024-2025 година. Припомням, че той е до 25 февруари 2024 г.“, каза доц. д-р Камелия Асенова, директор на Университетския център за мобилност на студенти и преподаватели (УЦМСП) и институционален координатор на УНСС по програма „Еразъм+“. „Студенти в бакалавърска и магистърска степен в УНСС, редовна и дистанционна форма на обучение, и докторанти, редовно и задочно, могат да продължат обучението си по същата специалност в университети в Европа. Обучението е безплатно, тъй като се получават финансови грантове за покриване на разходите за живот, които варират в зависимост от страната, в която студентът учи.
Периодът на обучение в чужбина е минимум 3 и максимум 12 месеца за всяка образователно-квалификационна степен“, разясни още доц. Асенова.

Необходимо е кандидатстващите да имат минимален успех от обучението в университета „Добър (4.00)“. На тези, които учат в бакалавърска степен, се взема предвид средният успех до момента на кандидатстването по програмата, а на новозаписаните в магистърска степен, се взема под внимание средният успех от бакалавърската степен и оценката от дипломната работа (държавния изпит). За докторанти под внимание се взема средният успех от приемните изпити.

Друго задължително изискване е да се владее езика на провеждане на обмена и да се представи сертификат минимум за ниво B2.

Необходимите документи за кандидатстване са:

  • Формуляр за кандидатстване, попълнен електронно – КАНДИДАТСТВАЙ
  • Уверение за средния успех от следването до момента на кандидатстването
  • Сертификат за владеене на език (минимум В2) или диплома с хорариум минимум 600 часа.

Списъкът със свободните места можете да намерите ТУК.

Кандидатите могат да подават документи ОНЛАЙН до 25 февруари 2024 г. включително, на e-mail: [email protected].

Повече информация можете да намерите на сайта на УЦМСП или да посетите Центъра на място:

УНСС - партер, кабинет 1007 (до вендинг машините)

Тел.: 02/81 95 389

E-mail: [email protected]

  

Галерия снимки от Кандидатствайте по програма „Еразъм+“ ...