Нашият университет участва във форум „Висше образование в България“ в Кюстендил

сряда, 14 февруари 2024 11:33

УНСС се включи във форум „Висше образование в България", който бе организиран от кариерните консултанти към Центъра за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс (ЦПЛР – ОДК) – Кюстендил, със съдействието на община Кюстендил и Регионално управление на образованието (РУО) – Кюстендил. Събитието се проведе в читалище „Братство 1869" в Кюстендил.

Във форума взеха участие 21 висши училища и университета. На оформените щандове бяха изложени информационни материали и мултимедийни продукти, а ученици, родители и учители задаваха своите въпроси на представители от университетите.

На въпросите на средношколците отговаряха Радостина Петрова, началник на отдел „Кандидат-студенти“ и Мария Божкова от сектор „Маркетинг“ на УНСС. Учениците, които посетиха щанда на УНСС се интересуваха от възможностите, които предлага университета и задаваха много и различни въпроси.

Мария Божкова, бъдещи кандидат-студенти и Радостина Петрова на щанда на УНСС (в средатаот ляво надясно)

Експертите представиха специалностите, които УНСС предлага, и разясниха на младите хора какви са условията, сроковете и начините за кандидатстване. Средношколците научиха, че УНСС е с най-високата институционална акредитация сред българските университети - 9.80, има модерно оборудвани аудитории, 12 общежития с 5000 места, с всички условия за учене и живот и отлични възможности за спорт в спортен комплекс „Бонсист“.

Учениците бяха запознати и с това, че УНСС е сред първите университети с онлайн учебен процес, има изцяло реновирана и модернизирана библиотека и е единствен с онлайн студентска книжка, която може да се отваря и в мобилния телефон.

За поредна година Университетът за национално и световно стопанство получи „Академичен Оскар". Рейтинговата система на висшите училища определя УНСС за „Висше училище с най-висока институционална акредитация според НАОА и най-престижно висше училище в професионално направление „Икономика“ според работодателите и преподавателите във висшите училища“.

Работодателите предпочитат студенти по икономика, завършили УНСС и над 97 % от възпитаниците му се реализират успешно на пазара на труда.

На кандидат-студентите беше дадена информация и за кандидатстудентските състезания и конкурси, които УНСС ежегодно организира.

Форум „Висше образование в България“ уважиха и кметът на града инж. Огнян Атанасов, председателят на Общинския съвет г-н Димитър Велинов, зам.-областният управител г-жа Мария Зарева, г-н Бойко Клечков, зам.-кмет „Образование, здравеопазване, жилищна политика и транспорт“, г-жа Нели Петкова, директор на дирекция „Култура, образование, младежки дейности и спорт“, г-н Иван Андонов, председател на читалището, г-жа Боряна Ушатова, представител на дирекция „Бюро по труда“ – град Кюстендил.

   

Галерия снимки от Нашият университет участва във форум „Висше образование в България“ в Кюстендил ...