Ученици от 96. СУ „Лев Толстой” гостуваха на УНСС

понеделник, 12 февруари 2024 16:18

Ученици от 96. СУ „Лев Толстой”, София, с което УНСС има сключен меморандум за сътрудничество, посетиха нашия университет. Посещението е част от кандидатстудентската кампания 2024 – 2025г. Средношколците от специалността „Киберсигурност“ се запознаха с възможностите, предоставени за тяхното последващо обучение.

Проф. д-р Димитър Велев и ас. д-р Габриела Наскова от катедра „Информатика“ и докторантът към катедра „Национална и регионална сигурност“ Васил Павлов представиха специалностите, които са застъпени в техните катедри и новостите, които предстоят. Те се спряха и на възможностите, които студентите получават, включително и по международни програми, обучения в чужбина, възможност за пътувания по различни проекти. Подчертано бе, че двете специалности към катедра „Информатика“ са изцяло технологично ориентирани.

Мария Божкова от сектор „Маркетинг“ представи и другите специалности, които предлага УНСС, както и редовното и дистанционно обучение, обясни начините и различните възможности за кандидатстване.

В преподавателската читалня на реновираната библиотека – Васил Павлов, д-р Габриела Наскова, проф.  Димитър Велев, Мария Божкова (от ляво надясно)

На срещата учениците имаха възможността да се уверят, че формите на изкуствения интелект се използват в различни дейности на Университета, включително и при електрозахранването, а като зелен университет УНСС има инсталиран фотоволтаичен парк.

Валери Дикльовски, ръководител отдел „Тестови центрове“ представи работата на дейта центъра и показа на учениците зоната за UPS устройства  в Университета.

Учениците посетиха и Тестовия център в Корпус К

Галерия снимки от Ученици от 96. СУ „Лев Толстой” гостуваха на УНСС ...