Меморандум за сътрудничество с международната франчайзингова компания Office 1

сряда, 17 януари 2024 16:44

Университетът ще си сътрудничи с най-голямата верига магазини за офис продукти в България Office 1.

Ректорът проф. д-р Димитър Димитров приветства инициативата за сътрудничеството и възможността за кариерно развитие и реализация на студенти от УНСС. Той обърна внимание на важността на срещите с практици, организацията на стажове и практики. Проф. Димитър Димитров посочи, че едно такова сътрудничество ще подпомогне качеството на обучението на студентите чрез организирането на публични лекции и дискусии и консултирането на учебното съдържание по учебни планове и програми.

Г-жа Елка Каменова-Цанкова, председател на Управителния съвет на кооперация „Панда“/Office 1, подчерта, че това споразумение е много важно за компанията и посочи, че 3-ма души ще бъдат свързани оперативно по меморандума и ще работят в различни направления. Тя покани ректора да посети новия логистичен център на компанията в с. Равно поле, който е най-модерният складово-логистичен център в Югоизточна Европа с над 21 000 кв. м. площ. Базата е оборудвана с австрийската роботизирана система за складиране и обработка на поръчки OSR, която е единствена по рода си в бранша за региона.

Меморандумът между УНСС и Office 1 предвижда партньорство при осъществяване на проучвания и научни изследвания в областта на икономиката, мениджмънта, логистиката и други. Предоставят са възможности за провеждане на съвместни научни прояви, обучения и конкурси, съвместно кандидатстване по проекти, както и организиране на публични събития за представяне на добрите практики по публично управление и обучение в тази област.

Координатор по този меморандум от страна на УНСС е гл. ас. д-р Петкан Илиев от катедра „Икономикс“, а от страна на Office 1 – г-жа Елка Каменова-Цанкова.

Гл. ас. д-р Петкан Илиев, г-жа Елка Каменова-Цанкова, ректорът проф. Димитър Димитров, проф. д-р Цветана Стоянова, в.и.д. зам.-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики и Илиян Чабуклийски, председател на Студентски съвет

Благодарение на Office 1 беше обзаведено обновеното пространство на Университетската библиотека.


Office 1 е най-голямата верига магазини за офис продукти в България. Над 24 години компанията е лидер на пазара и предпочитан партньор от 130 000 бизнес клиенти. Office 1 има 40% пазарен дял, 64 магазина в страната и осигурява работа на над 400 души. Продуктовото портфолио се състои от над 110 000 продукта.

Office 1 е международна франчайзингова компания, която към днешна дата присъства в 3 държави – България, Франция и Гърция. От 2018 г. световните права върху марката Office 1 са собственост на българската фирма кооперация „Панда“.

Галерия снимки от Меморандум за сътрудничество с международната франчайзингова компания Office 1 ...