УНСС вече притежава търговската марка „Най-добра администрация“

вторник, 19 декември 2023 16:00

Проф. д.н. Борислав Борисов, изследовател в Института по икономика и политики към УНСС, дари на Университета притежаваната от него и регистрирана в Патентното ведомство на Република България търговска марка „Най-добра администрация”.

Под тази марка вече няколко години се провеждат конкурси за най-добра администрация и се правят национални проучвания за административен капацитет на държавната администрация у нас. Желанието на дарителя е УНСС да продължи да развива тези инициативи.

Актът за дарение проф. д.н. Борислав Борисов връчи на ректора проф. д-р Димитър Димитров.

Проф. д-р Димитър Димитров и проф. д.н. Борислав Борисов (от дясно наляво)

Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров благодари на проф. д.н. Борислав Борисов за благородния жест и почерта, че дарението ще допринесе за увеличаване на интелектуалните активи на Университета.

„УНСС успешно си сътрудничи, както с много институции от държавната администрация, така и с Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и Асоциация на българските градове и региони (АБГР). Притежаването на търговската марка ще може да бъде използвано освен за провеждане на конкурси, така и за участие в проекти за модернизация на държавната администрация у нас, за създаване на ефективни партньорства с други институции, работещи в областта на публичната администрация и за включване на студентите в прояви в тази сфера.

  

Галерия снимки от УНСС вече притежава търговската марка „Най-добра администрация“ ...