Изтеглиха жребия за 27-то издание на турнира по тенис за „Купата на ректора на УНСС“

понеделник, 11 декември 2023 8:05

В Спортен комплекс „Бонсист“ беше изтеглен жребият за 27-то издание на турнира по тенис за „Купата на ректора на УНСС“.

Доц. д-р Марко Димитров, спортен директор на турнира, приветства колегите и ги запозна с броя на участниците и схемата на турнира в надпреварата при мъжете, жените и турнира по двойки.

Приветствие отправи и председателят на Академичния спортен клуб „Св. Георги Победоносец“ проф. д-р Георги Янков, който подчерта уникалността на турнира и ролята на Академичния спортен клуб за утвърждаване на здравословния начин на живот и физическата активност.

Ръководителят на катедра „Физическо възпитание и спорт“ доц. д-р Иван Стоилов изтъкна ролята на АСК „Св. Георги Победоносец“ и съвместните инициативи по отношение на спорта, които дават възможност да се практикува спорт от колеги преподаватели и служители със съдействието на специалистите от Катедрата. Доц. д-р Иван Стоилов изказа благодарност лично към ректора на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, под чийто патронаж преминава надпреварата.

Доц. д-р Марко Димитров, проф. д-р Спас Ставрев, преподавател в катедра „Физическо възпитание и спорт“, проф. д-р Георги Янков, доц. д-р Иван Стоилов (от ляво надясно)

Тази година в турнира взимат участие 42  преподаватели, които са разпределени в три схеми – индивидуален турнир за мъже, индивидуален турнир за жени и турнир по двойки. Организаторите отчитат повишен интерес към турнира на сингъл в схемата при мъжете, където има записани 14 участника.

Жребият и групите в отделните категории ще бъдат обявени допълнително в информационните канали на УНСС, а доц. д-р Марко Димитров пожела успех на всички участници и много приятни емоции на корта.

    

Галерия снимки от Изтеглиха жребия за 27-то издание на турнира по тенис за „Купата на ректора на У ...