Бакалаврите и магистрите от катедра „Международни отношения“ получиха своите дипломи

вторник, 05 декември 2023 16:50

На официална церемония в аула  „Максима“ бяха връчени дипломите на бакалаврите от специалност Международни отношения и на магистрите от специалностите „Дипломация и стратегически анализ“ и „Национална сигурност“ от катедра „Международни отношения“.

Тържествената церемония започна под звуците на националния, европейския и студентския химн.

Заедно с доц. д-р Пламен Ралчев, ръководител катедра „Международни отношения“, на официалния президиум бяха ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров, доц. д-р Светла Бонева, декан на факултет Международна икономика и политика и Ясен Георгиев, изпълнителен директор на Института за икономическа политика. (на снимката долу)

„Скъпи абсолвенти, вашите дипломи от специалностите в катедра „Международни отношения“ ви отварят вратите към бъдещо професионално развитие в Министерството на външните работи, като посланици, дипломати, в международните институции, в големите корпорации. Някои от бъдещите министри стоят сред вас в момента в залата и това не го приемайте за шега, а за реална възможност. Бъдете оптимисти за своето бъдеще с тези специалности от УНСС“, с тези думи ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров поздрави абсолвентите.

Ректорът тържествено връчи дипломите на магистрите отличници от специалност „Национална сигурност" Александър Плачков и Невена Ненова.

Магистрите – отличници от специалност „Дипломация и стратегически анализ" са Евдокия Момчилова, Веселка Йорданова, Мирослав Върбанов и Венцислава Емилова.

„Моето послание към вас е да не забравяте катедрата, която ви е дала базисните знания в областта на международните отношения, дипломацията, стратегическия анализ, националната сигурност. Не забравяйте вашите преподаватели, те са отделили много от своето време и усилия, за да ви научат на това, което ще ви е необходимо през целия ви професионален живот. Не забравяйте и Университета. Обърнете внимание, че той се казва Университет за национално и СВЕТОВНО стопанство. Имено вие сте тази част от випускниците, които дават облика на Университета в международен план“, каза новоизбраният декан на факултет „Международна икономика и политика" доц. д-р Светла Бонева. 

Ръководителят на катедрата доц. д-р Пламен Ралчев пожела на абсолвентите да следват мечтите си, да открият бързо своето призвание и да разгърнат в максимална широта своя потенциал.

Сред дипломантите, на които той връчи дипломата, беше Никол Андонова, която освен отличник в специалността „Международни отношения" е и „най-бързата студентка“ - шампион по лека атлетика спринт.

Другите отличници в същата специалност бяха Радостина Маринова, Мария Ананиева и Деница Кирилова.

За тези години вие сте разбрали, че светът е комплексен и независимо от сферата, в която ще се развивате, това разбиране за взаимовръзките е много важно и ви дава едно голямо предимство за вашата бъдеща реализация“, обърна се към дипломантите гостът на тържеството Ясен Георгиев, изпълнителен директор на Института за икономическа политика, възпитаник на УНСС. „Пожелавам ви да направите България по-добро място за живот. И не само това, а възприятието за България да е по-добро, а вие като международници сте призвани да подобрявате имиджа за България“, допълни той.

         

Галерия снимки от Бакалаврите и магистрите от катедра „Международни отношения“ получиха своите дип ...