Студенти за студенти на форума „Кариерни практики в чужбина“

вторник, 28 ноември 2023 15:01

Форумът „Кариерни практики в чужбина“ събра студенти, за да им разкаже за най-популярните 8  региона в САЩ, където те могат да натрупат работен опит. Събитието е съвместна изява на Междууниверситетски център за развитие на кариерата (МЦРК) и образователния консултант за езикови курсове и образование в чужбина „Интеграл“.

Форумът се фокусира върху програмите за културен обмен, какво представляват те, как участието в тях помага за професионалното развитие на настоящия студент, за обогатяването на неговата автобиография, както и за различните начини за финансиране.

Студенти, които вече са били на бригада в САЩ, разказаха за стажантските програми и кариерните възможности, които предлага дестинацията. Темите, които се обсъждаха, засегнаха и въпросите за  условията за работа, естеството на работата, каква сума може да се получи като възнаграждение, както и какви туристически дестинации  могат да посетят в тези 8 района.

Представители от Интеграл и директорът на МЦРК Атанас Димитров (от ляво надясно)

„Изложението е още една възможност, която се предоставя на нашите студенти по пътя им на развитие, каза директорът на МЦРК Атанас Димитров. „Те са изключително подготвени и това ги прави успешни в работата в една мултикултурна среда. Освен безценния опит, който ще натрупат, ще се докоснат до една различна култура и най-вече ще срещнат хора от цял свят и ще създадат приятелства, някои от които ще останат за цял живот. Една възможност, която имат само докато са студенти."

Генерални спонсори на форума са ПроКредит Банк

Галерия снимки от Студенти за студенти на форума „Кариерни практики в чужбина“ ...