Випуск 2023 на катедра „Национална и регионална сигурност“ получи своите дипломи на тържествена церемония в аула „Максима“

сряда, 22 ноември 2023 17:28

„Честито дипломиране, випуск 2023!“, изписано на новия екран в аула „Максима“, дарен от Кауфланд на УНСС, посрещна абсолвентите – бакалаври и магистри, от катедра „Национална и регионална сигурност“.

Гл. ас. д-р Екатерина Богомилова, директор на Mеждународната магистърска програма „Икономика на отбраната и сигурността“ със специализация „Ядрена сигурност“, доц. д-р Нончо Димитров, научен секретар на катедра „Национална и регионална сигурност“, проф. д-р Димитър Димитров, ректор на УНСС и ръководител на катедра „Национална и регионална сигурност“, проф. д-р Цветан Цветков, директор на Центъра за стратегически изследвания в отбраната и сугурността, доц. д-р Светослав Спасов, директор на Центъра за подкрепа на ядрената сигурност (доскоро постоянен представител на Република България към ООН, Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа и международните организации във Виена, Австрия)

Доц. д-р Нончо Димитров приветства официалните гости, абсолвентите и техните родители, изпълнили аула „Максима“, и откри тържествената церемония по връчването на дипломите.

Проф. д-р Димитър Димитров бе изключително развълнуван да се обърне към абсолвентите и като ръководител на Катедрата, и като ректор на УНСС, изтъквайки, че за него е изключителна чест да връчи дипломите на бакалаврите и магистрите, завършили катедра „Национална и регионална сигурност“. Ректорът изрази своето удовлетворение от постигнатото през годините и задоволството, че положените усилия са довели до това на този ден аула „Максима“ да бъде пълна със завършващи студенти, подкрепени от своите родители и приятели.

Той допълни, че Катедрата се нарежда на едно от първите места по интерес от кандидат- студентите бакалаври. За едно място се борят 7-8 човека, като в платено обучение са записани над 50 души. Има 5 платени магистърски програми, които вече 15 години се радват на голям интерес и местата в тях винаги са запълнени, а специалността „Ядрена сигурност“ е единствената в света магистърска програма на английски език, финансирана от Международната агенция по атомна енергия.

„Нашите студенти имат близо 100% реализация на пазара на труда, което е още един повод за гордост, а днес, минавайки по коридорите, можете да видите и интереса на бизнеса към нашия университет. Над 100 фирми участват в изложението „Дни на кариерата“ и на щандовете им можете да се представите и да си намерите работа, ако още не сте го направили.“

Той увери абсолвентите, че пред тях има много възможности за развитие и в България, и по света: „Искам да ви вдъхна увереност, че дипломата от УНСС, дипломата от катедра „Национална и регионална сигурност“, е вашата визитна картичка. Бъдете смели! Успех! Бъдете здрави и не забравяйте катедрата и УНСС!“

Проф. д-р Цветан Цветков, един от доайените на Катедрата, също поднесе своите поздравления към завършващите: „Бъдете горди с това, че вие сте завършили УНСС и специалностите на катедра „Национална и регионална сигурност“.

Ивайло Русев, завършил с отличие своето обучение в бакалавърската степен, изрази благодарността на целия випуск към всички преподаватели, като изтъкна, че всеки един от тях е оставил своя следа у тях. Той специално се обърна към ректора, изтъквайки, че този випуск е започнал своето обучение, когато ректорът е встъпил в длъжност, и е имал възможността със собствените си очи да види промяната и развитието на Университета: „Вие създадохте атмосфера и страхотна обстановка и в учебните зали, и в общежитията, за да можем ние да имаме всички необходими условия за обучение, да можем да вървим смело по своя път напред!“.

Ректорът проф. Димитров връчи дипломите на всички студенти от випуск 2023 на катедра „Национална и регионална сигурност“, като първи своите дипломи получиха магистрите, завършили с отличие „Управление на киберсигурността“ - Иван Тагарев и Георги Димитров.

   

Галерия снимки от Випуск 2023 на катедра „Национална и регионална сигурност“ получи своите дипломи ...